Забранили точење горива возачима који немају ковид потврду

16.09.2021. 10:01
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Први дан примјене пооштрених противепидемијских мјера у Словенији протиче уз понешто негодовања невакцинисаних, али без инцидената, а највише незадовољства је међу возачима који без ковид-потврде не могу наточити гориво у своје возило.

Већина дистрибутера, међу њима и љубљанска Петрола, с највећим бројем пумпи и скоро 60-постотним тржишним удјелом у трговини нафтних деривата, ригорозно примјењују правила о ПЦТ-услову (пребољели, вакцинисани, тестирани), која је влада донијела у суботу, што значи да пумпу за пуњење горива активирају тек кад возач документима докаже да је преболио ковид-19, да је вакцинисан или има негативан тест не старији од 48 сати.

Догодио се само један инцидент

Како преносе словеначки медији, на пумпама је због таквог поступка дан пред увођење нових мјера промет био већи, али радници на пумпама кажу да није било застоја и да није тачно како је било доста оних који су гориво точили у канистере, како би се осигурали док рестрикције трају.

Једини инцидент повезан с новим правилима за точење бензина, преносе Словенске новице, догодио се у сриједу ујутро у Брежицама, гдје је возач, незадовољан објашњењем да без ковид-потврде не може до горива, из протеста закључао возило на мјесту гдје је дошао и тако блокирао остале, због чега је позвана полиција, а паук је возило одвезао.

Влада је на сам дан примјене нових правила од обвезног ПЦТ-услова изузела возаче у међународном транспорту па они до горива и даље могу точити без већих ограничења, осим што код плаћања требају у унутрашњости бензинског сервиса носити маску, преноси АТВ.

Нису искључене додатне рестрикције

Правило о обвезном ПЦТ-услову уз ријетке изузетке, за низ дјелатности и економских активности, како за запослене тако и за кориснике услуга, влада Јанеза Јанше донијела је због погоршане епидемиолошке ситуације, а не искључује да ће се увести и додатне рестрикције ако се број вакцинисаних брзо не повећа, а број новозаражених и хоспитализованих настави расти досадашњим темпом.

У посљедња два дана у Словенији је потврђено скоро 2800 нових зараза коронавирусом. У посљедња 24 сата било је 1364 новозаражена, а на тесту је сваки пети био позитиван.

Коментари 0
Повезане вијести
Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију Случајеви крађе дјеце потресају и Словенију
Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској? Хоће ли се ускоро мијењати цијене горива у Српској?
Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО) Снијег пада у Словенији и Хрватској (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 7m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 42m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 41m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 8m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 0m
    0