Забрану кретања прекршиле 53 особе

07.04.2020. 09:39
0
ИЗВОР: СРНА

У протекла 24 часа санкционисано је 53 грађана због непоштовања закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/.

Полицији у Градишци у 22.00 часа пријављено је да је лице чији су иницијали А.Д. из Прњавора самовољно напустило објекат републичког карантина на граничном прелазу Градишка.

Овом лицу је 6. априла, приликом уласка у БиХ и Српску, републичка инспекција одредила мјеру смјештаја у карантин од 14 дана.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука изјаснио се да постоје елементи кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, те наредио да се лице пронађе и смјести под надзор у општински карантин Прњавор, а да се по комплетирању предмета поднесе извјештај.

Из МУП-а подсјећају да се закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске односи на лица са навршених 65 година живота и више, као и на сва лица на јавним површинама у времену од 20.00 до 5.00 часова.

Од ове забране изузета су лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и лица којима МУП изда дозволу за кретање.

МУП Српске позива грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се прописују ванредне мјере ради превенције ширења вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Возач "мерцедеса" возио скоро 250 километара на сат Возач "мерцедеса" возио скоро 250 километара на сат
Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету
Још 14 дана полицијски час у Никшићу Још 14 дана полицијски час у Никшићу
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    20h 43m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    10h 39m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    22h 30m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    18h 10m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    21h 30m
    0