Зарадом од продаје рукотворина ученици обнављају библиотечки фонд

21.12.2019. 11:33
0
ИЗВОР: Srna

У фочанској Основној школи "Свети Сава" одржана је зимска продајна изложба ученичких радова насталих на редовној настави и бројним школским секцијама, а дио прикупљеног новца биће искориштен за обнову школског библиотечког фонда.

Изложбу је организовала Ученичка задруга "Младост" која на овај начин прикупља новац за плаћање екскурзије ученицима чији родитељи то нису у могућности, те за набавку школског материјала или мање поправке у школским просторијама.

Координатор ове ученичке задруге, наставник српског језика, Душко Крсмановић рекао је да је ова изложба прерасла у традицију јер ученици сваке године поводом празника грађанима покажу шта су радили током полугодишта.

-Ово им је једна од омиљених активности јер се осјећају битним и важним да понуде оно што сами производе, да осјете задовољство да могу да зараде својим радом, много тога науче- навео је Крсмановић.

Он је истакао да ће од дијела прикупљеног новца бити обновљене лектире које недостају и оне које су у лошем стању.

Ученица седмог разреда подручног одјељења у Миљевини Јелена Палангетић рекла је да су направили разне свијеће и честитке, као и срцад са слаткишима, те навела да су задовољни продајом.

Коментари 0
Повезане вијести
Сабор хорова на платоу Светосавског храма Сабор хорова на платоу Светосавског храма
Миљевина: Муж убио супругу, па себе Миљевина: Муж убио супругу, па себе
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 47m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 20m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 54m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    52m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 0m
    0