Заштитити интересе медијских радника на БХРТ-у

27.05.2022. 14:45
0
ИЗВОР: katera.news

На данашњем састанку, којем су присуствовали представници свих релевантних политичких партија са подручја Источног Сарајева, донесен је закључак да се морају заштитити интереси новинара, уредника и други медијских радника запослених на Радио-телевизији Босне и Херцеговине.

Горан Шеховац, предсједник Борачке организације „Илиџански борац“, која је уједно и иницијатор овог састанка, истакао је да без обзира на политичке разлике, заштита националних и интереса Републике Српске мора бити примарна.

Жалосно је да од 900 радних мјеста једно руководеће припада Србима, а пет до седам запослених је из Републике Српске – истакао је Шеховац, додајући да БХРТ својом политиком разграђује БиХ.

Према његовим ријечима, ОБО „Илиџански борац“ од свих политичких партија захтјева да се почну бавити националним интересима Српске, а не личним.

Слика

Фото: katera.news

- Представници свих политичким партија са подручја града Источно Сарајево једногласно су изгласали закључак којим се позивају посланици у Народној скупштини Републике Српске да хитно сакупе довољан број потписа и упуте захтјев за одржавање посебне сједнице на тему статуса кадрова из Републике Српске у јавном сервису БиХ и да стану у њихову заштиту – нагласио је Шеховац.

Данашњем састанку су присуствовали и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, предсједник Скупштине града Бранко Короман, представници општина у саставу града Источно Сарајево, народни посланици у Народној скупштини Републике Српске, као и представници политичких партија које учествују у локалним скупштинама.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској Састанак због имплементације система "Амберт алерт" у Српској
Најчитаније
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    23h 54m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 9m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 44m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    12h 31m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    14h 45m
    2