Zaštititi interese medijskih radnika na BHRT-u

27.05.2022. 14:45
0
IZVOR: katera.news

Na današnjem sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici svih relevantnih političkih partija sa područja Istočnog Sarajeva, donesen je zaključak da se moraju zaštititi interesi novinara, urednika i drugi medijskih radnika zaposlenih na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine.

Goran Šehovac, predsjednik Boračke organizacije „Ilidžanski borac“, koja je ujedno i inicijator ovog sastanka, istakao je da bez obzira na političke razlike, zaštita nacionalnih i interesa Republike Srpske mora biti primarna.

Žalosno je da od 900 radnih mjesta jedno rukovodeće pripada Srbima, a pet do sedam zaposlenih je iz Republike Srpske – istakao je Šehovac, dodajući da BHRT svojom politikom razgrađuje BiH.

Prema njegovim riječima, OBO „Ilidžanski borac“ od svih političkih partija zahtjeva da se počnu baviti nacionalnim interesima Srpske, a ne ličnim.

Slika

Foto: katera.news

- Predstavnici svih političkim partija sa područja grada Istočno Sarajevo jednoglasno su izglasali zaključak kojim se pozivaju poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske da hitno sakupe dovoljan broj potpisa i upute zahtjev za održavanje posebne sjednice na temu statusa kadrova iz Republike Srpske u javnom servisu BiH i da stanu u njihovu zaštitu – naglasio je Šehovac.

Današnjem sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, predsjednik Skupštine grada Branko Koroman, predstavnici opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, narodni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i predstavnici političkih partija koje učestvuju u lokalnim skupštinama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja pčelara „Roj“ iz Istočne Ilidža
Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi Opština Istočna Ilidža finansijski podržava odlazak djece u školu u prirodi
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    5h 47m
    8
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 43m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    23h 28m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    20h 27m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    21h 39m
    0