Зашто се стакла леде изнутра?

03.01.2022. 01:00
0
ИЗВОР: Независне

Уз велике хладноће долази и до замрзавања стакала аутомобила. Међутим, понекад се стакла замрзавају изнутра, а то не треба да вас чуди или брине. Није дошло до великог проблема који не можете ријешити уз мало труда.

Најчешће до тога долази због тога што је превише влаге у ентеријеру аутомобила. Поготово, ако су вам теписи мокри, односно ако пада снијег па га унесете у возило на ципелама. Он ће се отопити, наквасити тепихе и ево вам извора влаге.

Ако су вам теписи мокри, изнесите их из аутомобила и осушите у кући или стану. Уклоните сву мокру одјећу из кабине аутомобила и све оно што би могло да створи влагу.

Код неких старијих возила с лошијом изолацијом прозори ће се неријетко замрзнути изнутра, па вам ни наведене мјере неће помоћи. Шта тада учинити? Отворите врата возила и укључите вентилацију те је усмјерите према вјетробранском стаклу. На крају, стакло обришите сувом крпом. Не користите одмрзиваче у спреју у ентеријеру возила јер то није посебно здраво.

Коментари 0
Повезане вијести
Да ли је јефтиније возити бензинце и дизелаше или електричне аутомобиле Да ли је јефтиније возити бензинце и дизелаше или електричне аутомобиле
Бурно у Сокоцу: Горјела два аутомобила Бурно у Сокоцу: Горјела два аутомобила
За деценију 42.000 возила више на путевима Српске За деценију 42.000 возила више на путевима Српске
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 59m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    14h 1m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 54m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 59m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    12h 2m
    1