Затворена ауто-пијаца на Ступу због непоштовања мјера

28.03.2021. 15:38
0
ИЗВОР: СРНА

Санитарни инспектори Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево данас су привремено забранили рад ауто-пијаце на Ступу док се не стекну услови за поштивање хигијенско-епидемиолошких мјера за спречавање ширења вируса корона.

Рад ауто-пијаце забрањен је након што су инспектори у пријеподневним часовима извршили инспекцијски надзор на основу обавјештења полиције да се на том локалитету налази више стотина људи - закупаца и купаца.

Из кантоналне Управе за инспекцијске послове саопштено је да је контролом утврђено груписање и окупљање већег броја људи на цијелом пијачном простору, нарочито у дијелу бувљака, због чега је наређено да се простор ауто-пијаце испразни у складу са важећим епидемиолошким мјерама, односно у складу са дозвољеним бројем присутних лица на отвореном простору.

Због присуства више хиљада људи на овом простору санитарни инспектори су 7. марта, уз асистенцију полиције, испразнили пијачни простор и прекршајно санкционисали правно и одговорно лице субјекта надзора сходно одредбама Закона о заштити становништва од заразних болести, што ће, како наводе из кантоналне инспекције, бити учињено и овог пута.

Коментари 0
Повезане вијести
Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ Осуђен полицајац који је украо 80.000 КМ
Забрана рада „Мањи“ у центру Бањалуке Забрана рада „Мањи“ у центру Бањалуке
Више од 10 физичких и правних лица осумњичено за вишемилионске злоупотребе Више од 10 физичких и правних лица осумњичено за вишемилионске злоупотребе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 22m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 6m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 51m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 50m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    5h 56m
    0