Затворена школа чији су једини ученици била два брата

08.09.2019. 11:49
0
ИЗВОР: Српска инфо

Подручна школа у Доњој Бритвици поред Широког Бријега чији су једини ученици били двојица браће, Стипе и Фрањо Црњац од сутра ће бити затворена.

Стипе (11) креће у школу у Широки Бријег, односно у данашњу Другу основну школу тако да би млађи Фрањо (8) био једини ученик у школи, али с обзиром на то да то није добро за социјализацију дјетета, Фрањо ће школовање наставити у оближњим Добрковићима.

По ријечима мајке дјечака, Дубравке Црњац из ресорног министарства Западнохерцеговачког кантона били су коректни према њиховом случају као и у градским службама.

– Ситуација је таква каква је, дјеце нема и потребно је наћи неку другу опцију. Јавни превоз на овој релацији не постоји, али су нам из министарства и из града рекли како постоји накнада која ће родитељима бити додијељена за превоз дјечака до школе – рекла је Дубравка Црњац.

Фрањо ће путовати у пет километара удаљене Добрковиће гдје ће у разреду бити с неколико друге дјеце, док ће у цијелој школи бити њих и педесетак.

У школу у Доњој Бритвици која је отворена прије више од 50 година тако ће у понедјељак, 9. септембра, кад у овој жупанији почиње први дан школе, бити стављен кључ у браву.

Иначе, у Западнохерцеговачком кантону постоји опција да школа ради и са само једним дјететом које похађа исту, међутим, већина родитеља се одлучи на опцију коју су изабрали и родитељи малог Фрање.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 9m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 23m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 13m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 28m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 11m
    0