Зауставили радове и траже више радне снаге

13.08.2019. 19:33
0
ИЗВОР: Срна

Рудари јаме “Страњани” Рудника мрког угља Зеница остали су у јами и одбијају да наставе са радом, због мањка радне снаге, изјавио је за БХРТ предсједник Савеза синдиката радника рудника у ФБиХ Синан Хусић.

Федерални медији преносе да рудари друге смјене одбијају да раде јер у јаму “Страњани” није, како је обећано, враћено десет њихових колега који су раније распоређени у јаму “Распоточје”.

Ријеч је о радницима које је менаџмент Рудника мрког угља Зеница распоредио у јаму “Распоточје”, те се сада рудари који раде у јами “Страњани” буне због мањка радне снаге.

„Они су ушли у јаму, али су рекли да неће изаћи. Ми смо били горе, били су и људи из Управе, али се нисмо успјели договорити. Пратимо ситуацију, па ћемо видјети да ли ће истрајати у својој одлуци“, рекао је предсједник Синдиката Рудника мрког угља Зеница Нијаз Вардо.

 Он је додао да се у јами тренутно налази једна бригада рудара.

Коментари 0
Повезане вијести
Највећа рудничка несрећа: Цијела смјена остала је под земљом Највећа рудничка несрећа: Цијела смјена остала је под земљом
Отмица српских рудара у "Белаћевцу" - почетак кампање масовног злочина над Србима Отмица српских рудара у "Белаћевцу" - почетак кампање масовног злочина над Србима
Спасено 20 рудара из пожара у Бору Спасено 20 рудара из пожара у Бору
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 51m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 24m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 5m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 16m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 30m
    0