Жена преживјела пад са литице код манастира Острог

21.07.2022. 17:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Драгана Васић из Сијековца код Брода преживјела је пад са литице код манастира Острог без тежих повреда, иако је пала у провалију од стотињак метара, одакле су је извукли спасиоци.

Васићева је испричала да је у Острогу боравила 16. јула, гдје је преноћила у манастиру, а сутрадан била на молитви и поклонила се моштима Светог Василија Острошког Чудотворца.

Прије поласка кући, каже, узела је штаке из аутобуса, дошла до литице и оклизнула се, те пала у провалију од 80 до 100 метара.

Према њеним ријечима, иако је ударала о стијене, није задобила ниједан прелом, што су утврдили у Ургентном центру у Подгорици, гдје је одвезена након што су је спасиоци извукли.

- Снимали су ме, нису могли вјеровати да сам пала са толике висине без иједног прелома. Мало ме боле нога и леђа од удараца о стијене и имам огреботине по тијелу и лицу. Спасио ме Свети Василије и чим станем на ноге, мало се опоравим, поново ћу отићи у Острог да се поклоним светитељу - испричала је Васићева новинарима у Броду.

Драгана Васић је као петогодишња дјевојчица 1992. настрадала од мине и од тада је била везана за инвалидска колица, а захваљујући мајци, вјежбама и молитвама је проходала.

- Није као прије несреће, али имам жељу да опоравак буде већи - рекла је Васићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Стрмоглав пад извоза дрвета из БиХ Стрмоглав пад извоза дрвета из БиХ
Пад Отоманске империје Пад Отоманске империје
Истрчали 564 километра до Острога како би помогли лијечење мале Ленке Истрчали 564 километра до Острога како би помогли лијечење мале Ленке
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    11h 34m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    23h 34m
    10
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    9h 3m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    8h 21m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    3h 17m
    0