Значај креирања добре уписне политике на примјеру СШЦ “27. јануар” Рогатица

07.12.2021. 18:45
1
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Рогатица Милорада Јагодића, његови сарадници, директор СШЦ “27. јануар” Жаклине Лелек и предсједник школског одбора Младена Лакића данас су одржали састанак, с циљем благовременог дефинисања уписне политике за наредну школску годину, с обзиром на одређене законске рокове.

Договорено је да ће одређене позитивне праксе бити настављене, али да ће се првенствено уважити мишљења ученика који завршавају основну школу и њихових родитеља, што ће бити утврђено анкетом у наредном периоду. Сви одговорни даће максималан допринос како би понуђена занимања била у складу са трендовима на тржишту рада.

Скоро три деценије у Средњошколском центру “27. јануар” Рогатица преовладавали су образовни смјерови “гимназија” и “економски техничар”. Континуираним стварањем ових кадрова дошло је до презасићења на тржишту рада, па је дошло до општег закључка да је потребно увести и неке друге смјерове.

Први кораци направљени су 2018. године када су управа средње школе и Општина Рогатица створили услове за увођење нових занимања “електричар” и “агро-туристички техничар”. Након тога уведена су и занимања “царински техничар” и “пословно-информатички техничар”. У кратком року показала се значајна оправданост такве уписне политике. Ученицима су отворене нове могућности на тржишту рада, а нова занимања су привукла и одређен број ученика из општина регије, саопштено је из ове општине.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pazok 08.12.2021. 00:21
    Zna ovaj Jagodic sta radi...
Повезане вијести
Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи Прекид електричне енергије у Источном Новом Сарајеву, Рогатици и Фочи
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    13h 34m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    15h 53m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    16h 20m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    19h 0m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    11h 41m
    0