Жути и наранџасти метеоаларми за подручје БиХ

27.02.2020. 10:21
0
ИЗВОР: Srna

Европски метеоролошки сервис "Метеоаларм" за данас је активирао жути метеоаларм за подручја Бањалуке, Фоче, Требиња, Ливна, Мостара, Сарајева и Тузле и наранџасти за подручје Бихаћа.

Жути метеоаларм активиран је због мјестимично појачаног вјетра с ударима јачим од 40 километара на час, док је наранџасти метеоаларм активиран због удара вјетра јужног смјера који ће достизати брзину између 50 и 70 километара на час.

Жути и наранџасти метеоаларми значе да је вријеме опасно.

Жути аларм се активира када прогнозиране временске појаве нису неуобичајене, али је потребан опрез ако се планирају активности које су изложене метеоролошком ризику.

Наранџасти аларм се активира кад су прогнозиране опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 27m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 0m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 26m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 39m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 8m
    3