Званично: Просинечки нови селектор Црне Горе

02.02.2024. 17:30
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Некадашњи селектор фудбалске репрезентација Босне и Херцеговине Роберт Просинечки има нови посао.

Роберт Просинечки, својевремено један од најбољих фудбалера планете именован је за селектора Црне Горе, на сједници Извршног одбора Фудбаласког савеза. Уговор је потписан на годину дана, а Просинечки је изабран једногласном одлуком.

Просинечки је са Звездом стигао до титуле првака Европе и свијета, био је и тренер Звезде, стигао је до трећег мјеста са Хрватском на Мундијалу, бранио је боје Реала и Барцелоне… Као тренер, Просинчки је поред Звезде предводио клубове из Турске, Словеније и Хрватске, поред Змајева, био је селектор и Азербејџана.

Спорт Клуб је контактирао Роберта Просинечког, који је уочи сједнице Изврншног одбора остао недоречен. Наиме, није потврдио ни демантовао да је постигао договор са челницима Фудбалског савеза Црне Горе.

Међутим, с обзиром да је био саиграч Дејана Савићевића, да су челници ФСЦГ најавили да ће сједница Извршног одбора бити одржана 2. фебруара, да су већ заказане пријатељске утакмице са Белгијом, Грузијом, Сјеверном Македонијом и Бјелорусијом, пред старт такмичења у Лиги нација, било је јасно да је Просинечки много ближи Црној Гори него Гани која је такође жељела Просинечког на својој клупи.

Услиједила је сједница, Просиченчки је промовисан у селектора, а сада се мисли окреће ка пријатељским утакмицама, Б дивизији Лиге нација, квалификацијама за Свјетско првенство, преноси н1инфо.

Најбоље фудбалере Црне Горе до сада су предводили Зоран Филиповић, Златко Крањчар, Бранко Брновић, Љубиша Тумбаковић, Фарук Хаџибегић и Миодраг Радуловић.

Коментари 0
Повезане вијести
Роберт Просинечки ипак остаје селектор Босне и Херцеговине Роберт Просинечки ипак остаје селектор Босне и Херцеговине
Најчитаније
  • У БиХ поскупјеле цигарете
    22h 55m
    0
  • Дизел и бензин поскупљују, eво за колико
    7h 49m
    0
  • Полицајац украо 180 килограма сира, па остао без посла
    21h 14m
    0
  • TECHNO MIN запошљава: Продавач IT опреме
    3h 13m
    0
  • Да ли смо сигурни ако гром удари у ауто?
    19h 6m
    0