Прекинуто суђење за убиство Славише Крунића

04.03.2020. 10:09
0
ИЗВОР: Глас Српске

Суђење Бенедију Ђукановићу (42), Емилију Балди (56) и Родољубу Гајићу (36) оптуженима за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог радника обезбјеђења Жарка Павловића те рањавање Горана Илића је прекинуто јер је одбрана тражила изузеће члана судског вијећа Срђана Форце.

О захтјеву одбране биће одлучено на општој седници судија Окружног суда. Наставак рочишта заказан је за данас у 13 часова.

Браниоци оптужених тражили су изузеће судије Форце јер је раније био у вијећу које је одлучивало о притвору оптуженима. Бранилац Гајића овом приликом обрушио се и на медије рекавши да су током истраге некоректно извјештавали о овом случају. Тражио је да се његов брањеник не фотографише док га судски полицајци вoде са лисицама на рукама.

Суђење је требало да почне 24. фебруара, али је одгођено јер је Ђукановић промијенио адвоката.

На почетку суђења треба да свједочи пет свједока тужилаштва.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су организовали злочин заједно са Жељком Ковачевићем, који је настрадао у размјени ватре 22. априла прошле године, у ноћи када су убијени Крунић и његов пратилац у близини његове куће у Гламочанима код Лакташа. Према оптужници, убиство су из аутоматских пушака извршили Ђукановић и Ковачевић, а Балдо је био осматрач и дојављивач.

Они су, наведено је у оптужници након заједничког договора 22. априла у вечерњим часовима дошли у близину породичне куће Крунића у Гламочанима код Лакташа и сачекали да он наиђе возилом. Ђукановић и Ковачевић су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на џип и нанијели тешке повреде Крунићу и његовом обезбјеђењу, од којих су Крунић и Павловић преминули, а возач Горан Илић рањен.

Илић је рањен успио да искочи из возила и из службеног пиштоља испали 14 хитаца према Ђукановићу и Ковачевићу који су му узвртили паљбу па је у размјени ватре погинуо Ковачевић, један од нападача.

Гајића, који је био запослен у „Сектор Секјуритију" и био лично обезбјеђење Крунићеве супруге и дјеце терете за помагање у извршењу убиства. Он је, покојном нападачу Ковачевићу одавао информације о кретању и навикама свог газде Крунића како би му заузврат Ковачевић опростио новчани дуг.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    6h 14m
    8
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 10m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 55m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 54m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    22h 6m
    0