Аеродром увео ограничење загрљаја на три минута

19.10.2024. 20:04
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Аеродром Дунедин на Новом Зеланду изазвао је дебату широм свијета новим знаком који временски ограничава загрљаје у зони одласка на три минута, дајући у исто вријеме инструкције путницима да за “срдачнија опраштања користе паркинг”.

Извршни директор аеродрома Дунедин Даниел Де Боно је, говорећи о тој теми за новозеландски радио РНЗ, рекао да се аеродроми описују као “жаришта емоција”, и указао је на студију која сугерише да је загрљај од 20 секунди довољан да изазове експлозију “хормона љубави” окситоцина, као и да бржи проток путника и оних који их испраћају омогућава да више људи добије више загрљаја, пренио је Си-Ен-Ен.

Паркинг аеродрома омогућава бесплатну посјету приликом испраћаја путника од 15 минута, а свако задржавање дуже од тог времена се додатно наплаћује.

Коментари 0
Повезане вијести
Словенац по рођењу, Србин по опредјељењу: Компоновао српску химну, а због тестамента на ћирилици Аустрија му одузела имовину Словенац по рођењу, Србин по опредјељењу: Компоновао српску химну, а због тестамента на ћи...
Прошле године у Српској бебице на свијет донијеле и малољетнице, али и жене старије од 45 година Прошле године у Српској бебице на свијет донијеле и малољетнице, али и жене старије од 45 ...
Добила одговор на пријаву за посао након скоро 50 година Добила одговор на пријаву за посао након скоро 50 година
Најчитаније
  • Крвава бајка – масовно стријељање ђака у Крагујевцу
    20h 16m
    3
  • Пале: Ухапшено лице због наношења тешких тјелесних повреда
    19h 5m
    0
  • „Пуцајте, ја и даље држим час“ - Херојска прича о страдању професора из Крагујевца
    19h 49m
    9
  • Најављени прекиди у испоруци електричне енергије
    9h 35m
    0
  • У „Бајадери“ пронађени црви
    19h 24m
    1