Aerodrom uveo ograničenje zagrljaja na tri minuta

19.10.2024. 20:04
0
IZVOR: glassrpske.com

Aerodrom Dunedin na Novom Zelandu izazvao je debatu širom svijeta novim znakom koji vremenski ograničava zagrljaje u zoni odlaska na tri minuta, dajući u isto vrijeme instrukcije putnicima da za “srdačnija opraštanja koriste parking”.

Izvršni direktor aerodroma Dunedin Daniel De Bono je, govoreći o toj temi za novozelandski radio RNZ, rekao da se aerodromi opisuju kao “žarišta emocija”, i ukazao je na studiju koja sugeriše da je zagrljaj od 20 sekundi dovoljan da izazove eksploziju “hormona ljubavi” oksitocina, kao i da brži protok putnika i onih koji ih ispraćaju omogućava da više ljudi dobije više zagrljaja, prenio je Si-En-En.

Parking aerodroma omogućava besplatnu posjetu prilikom ispraćaja putnika od 15 minuta, a svako zadržavanje duže od tog vremena se dodatno naplaćuje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slovenac po rođenju, Srbin po opredjeljenju: Komponovao srpsku himnu, a zbog testamenta na ćirilici Austrija mu oduzela imovinu Slovenac po rođenju, Srbin po opredjeljenju: Komponovao srpsku himnu, a zbog testamenta na ći...
Prošle godine u Srpskoj bebice na svijet donijele i maloljetnice, ali i žene starije od 45 godina Prošle godine u Srpskoj bebice na svijet donijele i maloljetnice, ali i žene starije od 45 ...
Dobila odgovor na prijavu za posao nakon skoro 50 godina Dobila odgovor na prijavu za posao nakon skoro 50 godina
Najčitanije
  • Pale: Uhapšeno lice zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
    21h 32m
    0
  • Krvava bajka – masovno strijeljanje đaka u Kragujevcu
    22h 43m
    3
  • „Pucajte, ja i dalje držim čas“ - Herojska priča o stradanju profesora iz Kragujevca
    22h 16m
    9
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    12h 2m
    0
  • U „Bajaderi“ pronađeni crvi
    21h 51m
    1