Акције тзв. косовске полиције утичу на безбједност и мир

31.08.2024. 21:03
0
ИЗВОР: srna.rs

Мисија УН на Косову /Унмик/ саопштила је да су на састанку са шефом ове мисије Каролином Зијаде представници Српске листе пренијели дубоку забринутост због једностраних акција Приштине на сјеверу које утичу на социоекономска права погођених заједница, али и на безбједност, стабилност и мир.

- Ове акције поткопавају напоре да се консолидује повјерење између различитих заједница и да се одржи безбједност, стабилност и мир - наведено је у саопштењу Унмика објављеном на друштвеној мрежи "Икс".

У саопштењу је наведено да су представници Српске листе пренијели дубоку забринутост због једностраних акција и да су позвали да о свим отвореним питања разговара конструктивно и у оквиру дијалога који води ЕУ.

Зијаде се састала са руководством Српске листе након упада полиције саморпглашеног Косова у институцијама које финансира Србија у Северној Митровици, Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу.

Делегација Српске листе предвођена предсједником Златаном Елеком састала се данас у Приштини и са амбасадорима земаља Квинте и са замјеником команданта Кфора Федериком Бернаком у сједишту ове мисије.

Наоружани специјалци упали су јуче послије подне у четири привремена органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, у болнички круг Клиничко-болничког центра Косовска Митровица у просторије Фонда ПИО, просторије Канцеларије за Косово и Метохију Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији
Ухапшен Александар Арсенијевић Ухапшен Александар Арсенијевић
Претучено и ухапшено неколико српских младића у Косовској Митровици Претучено и ухапшено неколико српских младића у Косовској Митровици
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 6m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 48m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 16m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 37m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 46m
    0