Akcije tzv. kosovske policije utiču na bezbjednost i mir

31.08.2024. 21:03
0
IZVOR: srna.rs

Misija UN na Kosovu /Unmik/ saopštila je da su na sastanku sa šefom ove misije Karolinom Zijade predstavnici Srpske liste prenijeli duboku zabrinutost zbog jednostranih akcija Prištine na sjeveru koje utiču na socioekonomska prava pogođenih zajednica, ali i na bezbjednost, stabilnost i mir.

- Ove akcije potkopavaju napore da se konsoliduje povjerenje između različitih zajednica i da se održi bezbjednost, stabilnost i mir - navedeno je u saopštenju Unmika objavljenom na društvenoj mreži "Iks".

U saopštenju je navedeno da su predstavnici Srpske liste prenijeli duboku zabrinutost zbog jednostranih akcija i da su pozvali da o svim otvorenim pitanja razgovara konstruktivno i u okviru dijaloga koji vodi EU.

Zijade se sastala sa rukovodstvom Srpske liste nakon upada policije samorpglašenog Kosova u institucijama koje finansira Srbija u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću.

Delegacija Srpske liste predvođena predsjednikom Zlatanom Elekom sastala se danas u Prištini i sa ambasadorima zemalja Kvinte i sa zamjenikom komandanta Kfora Federikom Bernakom u sjedištu ove misije.

Naoružani specijalci upali su juče poslije podne u četiri privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, u bolnički krug Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica u prostorije Fonda PIO, prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji
Uhapšen Aleksandar Arsenijević Uhapšen Aleksandar Arsenijević
Pretučeno i uhapšeno nekoliko srpskih mladića u Kosovskoj Mitrovici Pretučeno i uhapšeno nekoliko srpskih mladića u Kosovskoj Mitrovici
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 5m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 47m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 15m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 36m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 45m
    0