Алекса Вуковић из Пала кандидат за најперспективнијег спортисту у БиХ

10.12.2020. 21:22
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Алекса Вуковић рођен је 21. августа 2002. године у Палама. Члан Скијашког клуба Романија и репрезентативац БиХ је један од најперспективнијих биатлонаца Босне и Херцеговине.

Један од најбољих бх. резултата у историји што се тиче биатлона остварио је на Зимским олимпијским играма за младе, које су одржане у Лозани (Швајцарска) у јануару ове године. И поред чињенице да је имао здраствених проблема, Алекса је на поменутом такмичењу остварио изванредно 26. мјесто у дисциплини индивидуал од укупно 98 такмичара. Он ће се у сезони 2020/2021. борити за норму за наступ на Свјетском првенству, које треба да буде одржано у Словенији у фебруару 2021. године. Алекса Вуковић кандидат је за најперспективнијег спортисту БиХ.

"Независне новине" и Радио-телевизија БиХ 20. годину заредом организују Избор најбољег спортисте БиХ, најрелевантнију манифестације овакве врсте у БиХ, чији је партнер Олимпијски комитет БиХ. Снажну подршку пружа и Министарство цивилних послова БиХ.

Предсједник стручног жирија је Слађана Голић, а награде ће бити додијељене у укупно 12 категорија, а то су најбољи спортиста, најбоља спортисткиња, најбоља екипа, најбољи тренер, најперспективнији спортиста, најперспективнија спортисткиња, награда за животно дјело, награда за развој спорта, награда за фер-плеј - спортски узор, награда за најбољег спортисту у спорту за инвалиде, награда за најбољу екипу у спорту за инвалиде и награда публике, о којој ће одлучити посјетиоци портала www.nezavisne.com. Проглашење најбољих спортиста БиХ у 2020. години биће емитовано 14. децембра у 20 часова на БХТ 1 и порталу www.nezavisne.com.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Перспективе 10.12.2020. 23:44
    Има на Палама бољих перспективних спортиста. Има, има чак у његовом спорту.
Повезане вијести
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО) Екипа ОШ „Србија“ прва на такмичењу из области саобраћаја и вјештине у вожњи бициклом (ФОТО)
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    1h 32m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    21h 41m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    22h 46m
    4
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    16h 29m
    0