Aleksa Vuković iz Pala kandidat za najperspektivnijeg sportistu u BiH

10.12.2020. 21:22
1
IZVOR: nezavisne.com

Aleksa Vuković rođen je 21. avgusta 2002. godine u Palama. Član Skijaškog kluba Romanija i reprezentativac BiH je jedan od najperspektivnijih biatlonaca Bosne i Hercegovine.

Jedan od najboljih bh. rezultata u istoriji što se tiče biatlona ostvario je na Zimskim olimpijskim igrama za mlade, koje su održane u Lozani (Švajcarska) u januaru ove godine. I pored činjenice da je imao zdrastvenih problema, Aleksa je na pomenutom takmičenju ostvario izvanredno 26. mjesto u disciplini individual od ukupno 98 takmičara. On će se u sezoni 2020/2021. boriti za normu za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje treba da bude održano u Sloveniji u februaru 2021. godine. Aleksa Vuković kandidat je za najperspektivnijeg sportistu BiH.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Perspektive 10.12.2020. 23:44
    Ima na Palama boljih perspektivnih sportista. Ima, ima čak u njegovom sportu.
Povezane vijesti
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama Izložbom ikona počele "Majske duhovne svečanosti" u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    20h 2m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    21h 35m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    18h 1m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    20h 14m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    10h 43m
    3