Бацила бебу у контејнер, али јој пријети мања казна због постпорођајне депресије

26.09.2019. 08:53
0
ИЗВОР: Kurir

Судски вјештаци утврдили су током досадашње истраге да је Београђанка Мирјана Г. из Жаркова боловала од постпорођајне депресије у тренутку када је свог тек рођеног сина бацила у контејнер са све постељицом, због чега јој пријети знатно мања казна.

Због оваквог налаза вјештака, Мирјана Г. више неће бити осумњичена за тешко убиство у покушају, већ за много блаже кривично дјело.

-Више тужилаштво је након вјештачења уступило предмет на даље поступање Основном тужилаштву, јер је утврђено да нема елемената тешког убиства у покушају. Она је сада осумњичена за дјело покушаја убиства дјетета при порођају, за које је запријећена максимална казна од пет година затвора - казао је за Курир добро обавијештен извор.

Подсјетимо, Мирјана Г. је ухапшена 26. августа, након што је пензионер Слободан Цветковић пронашао живо новорођенче у контејнеру док је шетао пса. Досадашњом истрагом је утврђено да се Мирјана Г. породила сама у свом стану, док су њен отац и малољетни син спавали у другој соби. Мирјана је ову, као и претходну трудноћу крила од свих, а након проналаска бебе јавио се мушкарац који је посумњао да може бити отац. Дијете је засад збринуто у хранитељској породици.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађена мртва беба у контејнеру Пронађена мртва беба у контејнеру
Пас изгризао шестомјесечну бебу, преминула у болници Пас изгризао шестомјесечну бебу, преминула у болници
У контејнеру пронађено новорођенче У контејнеру пронађено новорођенче
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 29m
    0
  • Слани мафини
    13h 50m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 45m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 39m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    8h 8m
    3