Билећа: Ватрогасци одбијају ватру од кућа

16.08.2021. 15:23
0
ИЗВОР: СРНА

Пожар у селу Мириловићи у Билећи због јаког вјетра приближио се сеоским кућама, а билећки ватрогасци покушавају да сузбију ватру, речено је Срни у билећкој Ватрогасној јединици.

Ватрогасци истичу да ће све урадити да од ватре заштите куће у Мириловићима и да ће с њима на терен највјероватније изаћи и припадници Цивилне заштите из Билеће.

Још гори и у билећком засеоку Тренслова. Један крак тог пожара се ближи селу Засада, али је далеко од кућа, а ватрогасне екипе су на терену, рекли су у тој ватрогасној јединици, која се више од недјељу дана даноноћно бори са пожарима на подручју Билеће.

Замјеник старјешине Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Гацко Жарко Рудовић рекао је Срни да је активан и пожар на граничном подручју између Билеће и Гацка изнад села Брестица према гатачком селу Заградци и планини Баба.

Гатачки ватрогасци ће преузети гашење тог пожара да би помогли билећким колегама, који су ангажовани на другим локацијама", рекао је Рудовић.

Он је рекао да се стално прати стање у вези с тим пожаром који је на неприступачном терену, далеко од насељених мјеста, и сигурно ће бити заштићена села Брестице и Заградце.

Рудовић је додао да је отежавајуће гашење пожара у неприступачном подручју планине Баба.

Он је рекао да су гатачки ватрогасци добили дојаву да је тај пожар изнад села Брестица намјерно запаљен, јер је виђена одоба која у неприступачном терену изнад села намјерно пали ватру, послије чега се пожар проширио.

Замјеник старјешине гатачких ватрогасаца је истакао да је под контролом пожар у гатачком селу Међулићи, који је избио јуче поподне.

- Може се рећи да је тај пожар практично угашен, током дана се негдје још јави ватра на том локалитету, али ватрогасне екипе дежурају и не дају да се прошири - рекао је Рудовић.

Ватрогасци, како је рекао, претпостављају да је до тог пожара дошло због непажње пчелара, који су прије избијања пожара били на том локалитету и користили ватру у свом свакодневном раду.

На подручју општине Билећа уз магистрални пут Билећа-Требиње, посебно код скретања за село Орах, које је током прошле седмице било под највећим ударом ватрене стихије, изразито је видљива сагоријела вегетација на ширем подручју.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 14m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 42m
    5
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 52m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 24m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 57m
    0