Четврти пут спријечено чланство Приштине у Интерполу

18.10.2022. 17:21
0
ИЗВОР: Agencije

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је да је четврти пут спријечено да Приштина постане чланица Интерпола, те да је то заслуга вођења самосталне и независне политике.

Вулин је прецизирао да је дневни ред усвојен и да се самопроглашено Косово није пријавило за чланство у Интерпол на овогодишњем засједању Генералне скупштине те полицијске организације у Њу Делхију, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

- Хоћу да захвалим српској делегацији и представницима МУП-а и Министарства спољних послова, који су током целе године вредно радили и уложили много напора и труда да допру до бројних земаља из различитих делова света и упознају их о стварним приликама на простору Косова и Метохије - рекао је Вулин, који предводи делегацију Србије.

Према његовим ријечима, упркос бројним притисцима великих свјетских сила да се уведе самопроглашено Косово у ту организацију, мудра политика предсједника Србије Александра Вучића још једном је однијела побједу.

Вулин се данас састао са начелником Управе за међународну сарадњу МУП-а Шпаније и чланом Извршног комитета Интерпола за Европу Маријом Алисијом Мало Санчез.

Српски министар је при том захвалио Шпанији на поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и непризнавању лажне државе Косово и спречавању да постане члан Интерпола.

Коментари 0
Повезане вијести
Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот
Интерпол расписао потрагу за несталом Данком Интерпол расписао потрагу за несталом Данком
Приштинска централна банка одредила да прелазна фаза траје три мјесеца Приштинска централна банка одредила да прелазна фаза траје три мјесеца
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    16h 12m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    15h 52m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    19h 15m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    20h 12m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    17h 9m
    0