Чудна путања авиона изнад БиХ: О чему је ријеч?

12.09.2020. 13:46
4
ИЗВОР: hercegovina.info

Љубитељи авиона јуче су путем странице FlightRadar24 забиљежили чудну путању кретања мањег авиона на подручју Херцеговине, тачније на потезу од Мостара до Требиња.

Авион је у јутарњим сатима полетио из аустријског Innsbrucka да би уобичајеном путањом кретања дошао до наших подручја гдје се наставио кретати према југу, али на поприлично необичан начин.

И док су се неки питали значи ли то да авион није добио дозволу за слијетање у мостарску зрачну луку, с обзиром да је ускоро након тога слетио у дубровачку, одговор су дали у BHANSA-и који кажу да је ријеч о пријављеном лету и активностима фотографског снимања терена:

-Ради се о авиону компаније AVT са сједиштем у Њемачкој која се бави радовима из зрака као и пружањем услуга из зрака. AVT се обратила по питању овог лета Дирекцији за цивилно зракопловство BiH – BHDCA, са захтјевом за признавање изјаве оператора као потврде о пружању услуга из зрака.

По добијеном захтјеву BHDCA је утврдила испуњеност услова за признавање изјаве у складу са Законом о зракопловству БиХ и под законским прописима те издала рјешење и пратећу документацију (цертификат о признавању изјаве и спецификације операција).

Прије почетка извођења операција у зрачном простору БиХ, оператор AVT је поднио план лета с дефинисаном путањом у додијељеном дијелу зрачног простора те је обављао радове из зрака – фотографско сликање терена, те је лет изведен сукладно том плану, стоји у одговору BHANSA-e, преноси Херцеговина.инфо.

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Rade 15.09.2020. 10:21
    porasti će broj oboljelih.
  • Generic placeholder image
    Vera 13.09.2020. 21:13
    I sinoc je bio oko 9 i 30 avion ili sta vec iznad Banja Luke ,zadrzavao se na jednom mjestu,zatim krene prema zapadu i ponovponovo se vrati Isao je nasumice a ne odredjenom putanjom
  • Generic placeholder image
    Marko 13.09.2020. 17:15
    Bacao vreće sa supstancama
  • Generic placeholder image
    neno 12.09.2020. 22:25
    tražio je aerodrom u Trebinju da sleti... još ga nije našao...
Повезане вијести
На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника На аеродрому откривена врећа са змијама у панталонама путника
Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније? Зашто је авионска карта јефтинија ако је купите шест мјесеци раније?
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    21h 18m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 51m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    19h 17m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 30m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 59m
    4