Дачић: Постоје црвене линије преко којих нећемо прећи

11.12.2022. 10:14
0
ИЗВОР: srna.rs

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да ће Србија у наредним данима, када јој у посјету долазе амерички државни секретар Ентони Блинкен, као и француски и британски министри за Европу, бити изложена разним врстама притисака, али да постоје црвене линије преко којих неће прећи.

- Које су наше црвене линије? Прво, нема преговора о ономе о чему смо се већ договорили. Друго, нема признавања независности, односно чланства Косова у УН. Треће, нема физичких напада односно угрожавања безбедности Срба. То су наши црвене линије - рекао је Дачић за РТС.

Он истиче да је Србија спремна за мир, али да је за то потребна и друга страна.

Дачић је поновио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти стално "подмеће пожаре", што представници међународне заједнице толеришу.

Он је поручио Србима који су провели ноћ на барикадама на сјеверу Косова и Метохије да је држава уз њих и да сигурно неће остати без подршке.

-Могу да буду сигурни да ћемо ми уложити максимум напора дипломатских, надам се само дипломатских и политичких да заштитимо наш народ на Косову и Метохији, ако треба и оних других свакако - рекао је Дачић.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Ђурђевдан у Призрену Обиљежен Ђурђевдан у Призрену
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    20h 46m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    5h 22m
    0
  • Данас Марковдан
    9h 4m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    4h 38m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    3h 18m
    0