Дан жалости у Приједору на дан сахране Љубише и Андрее Араманде

01.01.2023. 20:00
0
ИЗВОР: srna.rs

У Приједору ће бити проглашен дан жалости на дан сахране предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде и његове ћерке Андрее који су страдали у паду спортског авиона недалеко од приједорског аеродрома.

Одлуку о томе донио је градоначелник Приједора Слободан Јавор, који је упутио телеграм саучешћа породици Араманда, истичући да је њихова трагична судбина у вријеме припреме новогодишњих прослава нешто што ће Приједор дуго памтити.

- Ово је велика трагедија која је погодила наш град који је заувијек остао без свог суграђанина заљубљеника у небеске висине и неустрашивог спортисте, пилота и инструктора летења, планинара и човјека које су красиле највредније људске особине. Трагедија је прекинула и младалачке снове његове кћерке Андрее - навео је Јавор.

Градоначелник Приједора је одмах након што је стигла вијест о трагичном паду авиона, у којем су животе изгубили Љубиша и Андреа Араманда, са сарадницима изашао на лице мјеста.

- Када буду завршене све истражне радње и утврђивање околности које су довеле до погибије Љубише и Андрее Араманде и када буде познат дан њихове сахране, градоначелник Приједора ће тај дан прогласити даном жалости у овом Приједору - објављено је на сајту града.

Предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда /47/ и његова кћерка страдали су јуче у паду спортског авиона у близини аеродома у Приједору.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 26m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 31m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 40m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    21h 19m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    15h 47m
    0