Данас сунчано и врло топло

30.04.2024. 08:42
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Фоча,

Због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 25 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

Једна техничка интервенција на склањању стабла са коловоза у мјесту Равна Романија у времену од 5.00 до 5.35 пало стабло на пут.

Источна Илиџа,

У мјесту Блаца горјела сува трава у времену од 15.30 до 16.10. Учествовало два возила са четри ватрогасца. Угашено.

Пале,

Горјело смеће на депонији у времену од 13.35 до 14.15. Учествовало једно возило са два ватрогасца. Угашено.

У Републици Српској и ФБиХ коловози су претежно суви, видљивост је добра, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске возачима се скреће пажња на учестале одроне земље или камења на дионицама кроз усјеке.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Нова Топола - Клашнице један, на дионици магистралног пута Хан Пијесак два - Соколац, као и на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ због радова на овим правцима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Повремене петоминутне обуставе саобраћаја због извођења бушачко-минерских радова на снази су на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, као и на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале.

Петоминутне обуставе саобраћаја на снази су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену од 7.00 и 16.00 часова, ради извођења бушачко-минерских радова.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на магистралном путу саставци-Устипрача због оштећења моста на овом правцу. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и врло топло вријеме, а у поподневни часовима на југозападу и југоистоку очекује се умјерена облачност.

На истоку ће бити вјетровито уз умјерен, повремено и јак, вјетар. У ноћи на сриједу доћи ће до постепеног пораста облачности у већини крајева, саоптено је из Републичког Хидрометеоролошког завода.

Вјетар слаб до умјерен источни, на сјевероистоку и истоку послије подне јак.

Јутарња температура ваздуха од 10 до 16, на југу до 18, а дневна од 23 до 29 степени Целзијусових, наведено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутро је било претежно ведро. Само понегдје око ријека и по котлинама на крајњем западу има магле. Вјетар слаб и промјенљив, у многим предјелима је тихо без ветра.

Температура измјерена у 7.00 часова: Соколац три степена, Рудо пет, Бугојно шест, Фоча шест, Нови Град, Рибник, Хан Пијесак и Зеница седам, Бањалука, Билећа, Мркоњић Град, Приједор и Чемерно осам, Бијељина, Сарајево и Бихаћ девет, Ливно 10, Добој и Тузла 11, Требиње 14, Мостар и Неум 15 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Град и јутрос богатији за дјевојчицу Град и јутрос богатији за дјевојчицу
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    3h 12m
    0
  • Партизан мијења име!
    20h 7m
    4
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    3h 19m
    1
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    22h 14m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    23h 20m
    0