Danas sunčano i vrlo toplo

30.04.2024. 08:42
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 25 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Jedna tehnička intervencija na sklanjanju stabla sa kolovoza u mjestu Ravna Romanija u vremenu od 5.00 do 5.35 palo stablo na put.

Istočna Ilidža,

U mjestu Blaca gorjela suva trava u vremenu od 15.30 do 16.10. Učestvovalo dva vozila sa četri vatrogasca. Ugašeno.

Pale,

Gorjelo smeće na deponiji u vremenu od 13.35 do 14.15. Učestvovalo jedno vozilo sa dva vatrogasca. Ugašeno.

U Republici Srpskoj i FBiH kolovozi su pretežno suvi, vidljivost je dobra, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na dionicama kroz usjeke.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Nova Topola - Klašnice jedan, na dionici magistralnog puta Han Pijesak dva - Sokolac, kao i na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ zbog radova na ovim pravcima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale.

Petominutne obustave saobraćaja na snazi su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu od 7.00 i 16.00 časova, radi izvođenja bušačko-minerskih radova.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na magistralnom putu sastavci-Ustiprača zbog oštećenja mosta na ovom pravcu. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, a u popodnevni časovima na jugozapadu i jugoistoku očekuje se umjerena oblačnost.

Na istoku će biti vjetrovito uz umjeren, povremeno i jak, vjetar. U noći na srijedu doći će do postepenog porasta oblačnosti u većini krajeva, saopteno je iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren istočni, na sjeveroistoku i istoku poslije podne jak.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29 stepeni Celzijusovih, navedeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutro je bilo pretežno vedro. Samo ponegdje oko rijeka i po kotlinama na krajnjem zapadu ima magle. Vjetar slab i promjenljiv, u mnogim predjelima je tiho bez vetra.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Sokolac tri stepena, Rudo pet, Bugojno šest, Foča šest, Novi Grad, Ribnik, Han Pijesak i Zenica sedam, Banjaluka, Bileća, Mrkonjić Grad, Prijedor i Čemerno osam, Bijeljina, Sarajevo i Bihać devet, Livno 10, Doboj i Tuzla 11, Trebinje 14, Mostar i Neum 15 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za djevojčicu i dječaka Grad bogatiji za djevojčicu i dječaka
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    21h 51m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    21h 56m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    22h 48m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    23h 2m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    15h 59m
    4