Демобилисани борац чека живот достојан човјека

25.08.2020. 09:53
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Лопаре Радо Савић покренуо је акцију солидарности за изградњу куће демобилисаном борцу Радивоју Томићу који живи у насељу Прибој у драстично лошим условима.

Савић каже да је Радивоје Томић одрастао у породици са још четрнаестеро браће и сестара и тешко је рањен у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Он је додао да се Радивоје данас бави разним пословима како би обезбиједио "какву-такву егзистенцију".

- За нову кућу данас је изливен темељ, за шта је локална заједница издвојила 6.000 КМ. Позивам све привреднике и суграђане, који то могу, да помогну у набавци материјала и извођењу радова, како би се изградња убрзала и остварио циљ да се Томић стамбено збрине прије зиме - каже Савић.

Слика

Он додаје да су услови у којима Радивоје живи нехумани, те цијенећи, прије свега Томићево људско достојанство и огроман допринос који је дао у отаџбинском рату, када је и тешко рањен, Савић каже да је крајње хумано и потребно да се цијела  локална заједница ангажује и да се овај започети пројекат заврши до зиме.

Томић је рекао новинарима да је након година тешког живота у шупи затражио помоћ од начелника општине Лопаре и да је захвалан свима који су спремни да помогну акцију изградње његовог дома.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    13h 32m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 3m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    13h 26m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 19m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 14m
    2