Demobilisani borac čeka život dostojan čovjeka

25.08.2020. 09:53
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Lopare Rado Savić pokrenuo je akciju solidarnosti za izgradnju kuće demobilisanom borcu Radivoju Tomiću koji živi u naselju Priboj u drastično lošim uslovima.

Savić kaže da je Radivoje Tomić odrastao u porodici sa još četrnaestero braće i sestara i teško je ranjen u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

On je dodao da se Radivoje danas bavi raznim poslovima kako bi obezbijedio "kakvu-takvu egzistenciju".

- Za novu kuću danas je izliven temelj, za šta je lokalna zajednica izdvojila 6.000 KM. Pozivam sve privrednike i sugrađane, koji to mogu, da pomognu u nabavci materijala i izvođenju radova, kako bi se izgradnja ubrzala i ostvario cilj da se Tomić stambeno zbrine prije zime - kaže Savić.

Slika

On dodaje da su uslovi u kojima Radivoje živi nehumani, te cijeneći, prije svega Tomićevo ljudsko dostojanstvo i ogroman doprinos koji je dao u otadžbinskom ratu, kada je i teško ranjen, Savić kaže da je krajnje humano i potrebno da se cijela  lokalna zajednica angažuje i da se ovaj započeti projekat završi do zime.

Tomić je rekao novinarima da je nakon godina teškog života u šupi zatražio pomoć od načelnika opštine Lopare i da je zahvalan svima koji su spremni da pomognu akciju izgradnje njegovog doma.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Građani traže pomoć zbog zmija Građani traže pomoć zbog zmija
Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić Pomoć drugima životna misija Rogatičanke Dragane Delić
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    17h 6m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    22h 39m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    23h 31m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    2h 39m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    23h 36m
    0