Детаљи несреће у Црној Гори: Међу повријеђенима и држављанин БиХ

20.09.2023. 10:10
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Возачу аутобуса Н.С. (36) из Никшића који је учествовао у јучерашњој тешкој саобраћајној несрећи између Цетиња и Будве,у којој су погинуле двије особе, на терет се ставља тешко дјело против безбједности саобраћаја, саопштено је из Управе полиције (УП) Црне Горе.

Аутобус фирме "Паповић" јуче је десном страном најмање 15-ак метара ударао у одбојну банкину на кривини у Обзовици, прије него је око 12.10 часова на самом крају успона пробио ту заштитну ограду и са 30-ак путника слетио у амбис. У трагедији су погинули А.Н.Д. (66) из Велике Британије и А.Б. (19) из Подгорице.

- Тешке тјелесне повреде задобили су Л.Б. (29) из Украјине, С.К. (20) из Подгорице, Н.О. (25) из Тивта и Л.Д.К. (72) и они су смјештени на ортопедском одјељењу, док је Н.Ф. (72) из Будве задржана на грудној хирургији - истиче се у саопштењу УП,  преноси Nova.rs.

У саопштењу се додаје да је А.С. (33) из Украјине задобио тешке тјелесне повреде и он је смјештен на интензивном одјељењу, док је Ј.Т.К. (64) из Велике Британије, која је, такође, задобила тешке тјелесне повреде, смјештена на конорарном одјељењу у Клиничком центру Црне Горе.

- Возач Н.С. задобио је повреде о чијој се тежини дежурни љекар још увијек није изјаснио, већ је ово лице задржано на неурохируршком одјељењу Клиничког центра ради додатних провјера. Лаке тјелесне повреде задобили су А.Ч. (22) из Будве, Т.Р. (22) из Србије, В.Б. (48) из Русије, Д.Ј.Т. (19) из Пољске, Ј.Л. (19) из Пољске, И.Ф. (40) из Будве, С.К. (42) из БиХ, М.Ј. (68) из Украјине, Y.О. (22) из Украјине, А.М. (19) са Цетиња, К.Т. (38) из Јапана, М.Л. (25) из Енглеске, Е.Л.К. (73) из Шведске, Г.Т. (65) из Шведске, Н.М. (42) из Подгорице и С.В. (24) из Никшића - пише у саопштењу.

Из УП су навели да три путника нису задобила повреде.

До саобраћајне незгоде је највероватније дошло на начин тако што је возач, крећући се аутобусом из правца Цетиња у правцу Будве, те доласком на критично мјесто, из за сада непознатих разлога, изгубио контролу над аутобусом и пробијајући заштитну ограду, слетио у провалију дубине око 20 метара.

- На лице мјеста изашла је дежурна тужитељка у Основном државном тужилаштву у Цетињу која је са вјештаком саобраћајне струке и службеницима Одјељења безбједности Цетиње извршила увиђај, након чега је наложила да се од возача узме крв и урин на анализу на присуство алкохола и психоактивних супстанци, те да се аутобус дислоцира ради потребних вјештачења - пише у саопштењу полиције.

По налогу тужитељке возач Н.С. је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело тешко дјело против безбједности саобраћаја.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО) Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    10h 35m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    9h 30m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    4h 18m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    13h 52m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    5h 24m
    0