Дијете лажно дојавило да су постављене бомбе у двије школе

17.06.2022. 17:04
0
ИЗВОР: srna.rs

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона саопштило је да ће против малољетног лица бити поднесен извјештај Кантоналном тужилаштву због сумње да је имејлом послало дојаву да је у Средњој медицинској школи Тузла постављена експлозивна направа.

Малољетно лице осумњичено је да је починило кривично дјело злоупотреба знака за помоћ и опасност.

Полиција је 16. јуна, по наредби Општинског суда у Тузли, извршила претрес стамбених просторија које користи осумњичена особа, те пронашла и изузела трагове и доказе важне за кривични поступак.

Полицијској станици Центар у Тузли 6. јуна радник Средње медицинске школе Тузла пријавио је да је на службену имејл адресу запримљена порука да је у поменутој школи постављено експлозивно средство.

Одмах након запримљене пријаве, полиција је извршила евакуацију ученика и радника школе, након чега је извршен контрадиверзиони преглед просторија у којима није пронађена експлозивна направа.

У циљу расвјетљавања описаног кривичног дјела, полиција је под надзором тужиоца Кантоналног тужилаштва Тузла извршила изузимање потребне документације, те предузела све мјере и радње у сврху идентификације пошиљаоца спорног имејла.

На основу прикупљених информација, уз сарадњу са међународним полицијским агенцијама и организацијама, полицијски службеници дошли су до сазнања да је могући починилац малољетна особа.

У протеклом периоду Управа полиције МУП-а Тузланског кантона запримила је одређен број пријава о постављеним експлозивним направама и у другим школама и једном тржном центру, гдје је контрадиверзионим прегледом утврђено да се ради о лажним дојавама, највјероватније са циљем заустављања наставног процеса, које су изазвале узнемиреност грађана и беспотребно ангажовање већег броја полицијских службеника, као и припадника Ватрогасне јединице и Службе хитне медицинске помоћи.

У саопштењу се наводи да службеници Одсјека за борбу против организованог и компјутерског криминалитета Управе полиције Тузла, у сарадњи са међународним полицијским агенцијама и организацијама, интензивно предузимају све расположиве мјере и радње на прикупљању дигиталних трагова и доказа, у циљу идентификације и процесуирања починилаца ових кривичних дјела.

Коментари 0
Повезане вијести
У саобраћајној незгоди повријеђено седам лица У саобраћајној незгоди повријеђено седам лица
У Клокоту на основној школи исписано "УЧК" У Клокоту на основној школи исписано "УЧК"
Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО) Средњошколци у Палама прославили Дан српског јединства, слободе и националне заставе (ФОТО)
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  21h 27m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  22h 2m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  15h 54m
  0
 • Премијера документарне драме „Ко камен“ у Народном позоришту: Веленка Брстинова и кћер јој Драгана
  18h 14m
  0
 • Опљачкана Светлана Ценић, аналитичарка има поруку за крадљивца
  11h 4m
  6