Ђаци на базару прикупљали новац за Тијану Радовић

09.09.2022. 20:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Седам ученика нижих разреда основне школе данас је након наставе приредило хуманитарни базар на градском тргу у Сребреници, а сав зарађени и прикупљени новац намијенило за Тијану Радовић из Братунца којој је потребно 160.000 евра за наставак лијечења у Болоњи.

У фебруару 2019. године Тијана је сазнала да болује од акутне лимфобластне леукемије од које се успјешно лијечила у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци. Међутим, у фебруару ове године успостављена је дијагноза рецидива болести и поново почиње њена борба.

Тијанина шанса за изљечење је трансплантација матичних ћелија, која се може обавити на једној клиници у Болоњи и покренута је хуманитарна акција да се прикупи новац за њено лијечење.

Дјечаци Аврам, Адам, Филип, Лазар, Вељко, Петар и Лука први су у Сребреници организовали прикупљање средстава тако што су изложили своје играчке на продају.

Многи пролазници су дали новчане прилоге, а неки су купили понуђене играчке, које су ови дјечаци сачували.

Поводом вијести о потреби обезбјеђења средстава за лијечење ове дјевојке многи у Братунцу и Сребреници, те сусједној Љубовији организују прикупљање новца.

Постављене су кутије за добровољне прилоге у многим кафићима и установама као и трговачким радњама.

Женски одбојкашки клуб Братунац у недјељу, 11. септембра, организује одбојкашки турнир на којем ће наступити женске екипе из овог мјеста, Бајине Баште и Љубовије, а приход од улазница и новчани прилози ће бити намијењени за Тијанино лијечење.

И музичари и угоститељи у Братунцу припремају одређене програме и садржаје за сакупљање помоћи за лијечење њихове суграђанке.

Породица је до сада сносила све трошкове Тијаниног лијечења, али за даље немају средстава и због тога је покренута ова хуманитарна акција.

Отворени су рачуни за све који су у могућности да уплате средства и помогну овој дјевојци да добије борбу за живот.

Средства се могу уплатити на рачун: 5514502573910858, ИБАН: БА395514502873911197. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посљедњег тренутка Вучић: Шансе су минималне, али Србија ће се борити против резолуције о Сребреници до посље...
Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ Додик: Српска ће организовати велики митинг у Бањалуци и престати да одлучује у БиХ
Ухапшен због насиља у породици, одузети муниција и оружје Ухапшен због насиља у породици, одузети муниција и оружје
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    8h 36m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    20h 36m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    22h 10m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    6h 5m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    5h 23m
    0