Драгојевић-Стојић: Да ли мјере превенције важе само за 'обичан' народ?

05.05.2020. 10:14
0
ИЗВОР: Катера

Питам надлежне да ли су мјере превенције за вријеме епидемије корона вируса резервисане само за 'обичан' народ, док се поједини бахати људи на функцијама не придржавају препорука, праве прославе, без икакве заштитне опреме? Можда баш због таквих и имамо тренутно неповољну епидемиолошку ситуацију, истакла је члан Предсједништва СДС др Маја Драгојевић-Стојић, реагујући на синоћне снимке прославе у сарајевском ресторану, којој је присустовао и министар Сташа Кошарац.

- Ми морамо сви једни другима да помогнемо, а исто тако и нашем народу, држави и све док не почнемо размишљати на такав начин, борити се за опште добро, не можемо очекивати напредак ни на једном пољу. Треба сви да се удружимо и изборимо са проблемима и негативним појавама које нас окружују – рекла је др Маја Драгојевић-Стојић.

Члан Предсједништва СДС је рекла да смо свједоци повећаног броја заражених пацијената корона вирусом и поред свих спроведених мјера Републичког штаба за ванредне ситуације.

- Поставља се питање да ли је разлог непридржавање препорука или неадекватна тријажа и заштита у здравственим установама. Сви ми који радимо у болницама и корона тимовима смо свјесни значаја адекватне заштитне опреме и придржавања свих прописаних мјера – истакла је др Маја Драгојевић-Стојић.

Она каже да се поставља питање шта нам је донијело ванредно стање: повећан број заражених пацијената, још већу економску кризу, страх, стрес, неизвјесност...

- Здравствени радници су и даље на великом удару, још већем него на самом почетку борбе против ковид-19 обољења – закључила је др Маја Драгојевић-Стојић.

Коментари 0
Повезане вијести
Драгојевић Стојић: Зашто овлаштена лабораторија није радила анализу? Драгојевић Стојић: Зашто овлаштена лабораторија није радила анализу?
Драгојевић-Стојић: Док се од грађана тражила солидарност, врх власти проводио сумњиве набавке Драгојевић-Стојић: Док се од грађана тражила солидарност, врх власти проводио сумњиве набавке
Драгојевић-Стојић тужи министра Лукача: У протеклих 16 година нисам била на боловању Драгојевић-Стојић тужи министра Лукача: У протеклих 16 година нисам била на боловању
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 40m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 24m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 37m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 51m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 43m
    0