Драгојевић-Стојић тужи министра Лукача: У протеклих 16 година нисам била на боловању

22.05.2020. 13:58
0
ИЗВОР: Катера

Др Маја Драгојевић-Стојић, која ради у Ковид болници у Приједору, најавила је подизање тужбе против министра унутрашњих послова Драгана Лукача, који је у обраћању парламенту Српске рекао да је она од првог дана борбе против короне на боловању.

Драгојевић-Стојић, која је и члан Предсједништва СДС-а, изјавила је да је недопустиво да неко упућује такве оптужбе и шири лажне информације о доктору који је на првој линији борбе против короне.

Истиче да у протеклих 16 година, од када ради као интерниста-кардиолог, нема нити једног дана боловања и да се то лако да провјерити.

- Од самог почетка пандемије изазване корона вирусом добровољно сам се пријавила у корона тим и налазим се у њему од почетка овог мјесеца - истакла је Драгојевић-Стојић.

Истиче да оптужбе на њен рачун за њу представљају велику увреду части.

Слика

- Умјесто да подржи наш труд, да се макар минимално саосјећа са нама, господин Лукач шири лажне информације о доктору који је на првој линији борбе против короне. Приморана сам да одбраним своју част, углед и професију подизањем ове тужбе, иако нисам неко ко, иначе, реагује на овакав начин – додала је она.

Наводи да запослени у корона тиму у Приједору раде у веома тешким импровизованим условима.

- Већи дио дана проводимо у опреми у којој не можемо да дишемо, даноноћно лијечимо тешке пацијенте и боримо се за њихове животе. Након оптужби господина Лукача синоћ сам добила на десетине порука мојих пацијената који су се уплашили због информације да сам на боловању и који су ме питали ко ће их сада лијечити - казала је Драгојевић-Стојић.

Поручила је да ће истина врло брзо изаћи на видјело, истичући да је у питању крајње некоректно понашање једног министра.

- Без обзира на политику, вашег страх од губитка власти, није коректно да се понашате на овакав начин и обрачунавате се са било којим здравственим радником, укључујући и мене - поручила Драгојевић-Стојић министру Лукачу.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    5h 13m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    4h 53m
    0
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    8h 16m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    9h 13m
    2
  • Полицајац убоден ножем!
    22h 38m
    0