Драшковић наредио запосленима: У СЛ-у нема политике

12.01.2020. 12:21
0
ИЗВОР: Портал Директ

Предсједник концерна Swisslion Таково, Родољуб Драшковић, донио је наредбу којом свим запосленима забрањује политичко ангажовање у странкама, у супротном, дужни су да поднесу захтјев за споразумни раскид радног односа. Из Управе предузећа појашњавају – политика може, али изван предузећа.

У наредби коју је потписао Родољуб Драшковић образложено је да „свако политичко ангажовање запослених у пословном систему урушава пословни углед предзећа у коме обављају посао и директно негативно утиче на пословне резултате“.

Слика

Драшковићева наредба објављена је на огласним таблама предузећа и односи се искључиво на политичко ангажовање, пропагирање политичких идеја, вршење било каквих притисака на запослене и лобирања унутар предузећа у коме се обавља привредна дјелатност, појаснио је „Директу“ генерални директор групације СЛ Требиње Раденко Драшковић. Он је и сам, каже, иступио из странке и напустио све страначке функције.

„Сваки човјек има право на слободу мишљења и слободу опредјељења. То су основна људска права. Никоме не можемо забранити да се политички ангажује, али унутар просторија предузећа то неће бити дозвољено. Ја сам први који је дао примјер и иступио сам из политичке партије у потпуности. Таквих ћете имати наредних дана још. Мислим да сви то разумију. То није притисак или уцјења, већ здрав приступ раду и радном процесу“, казао је Раденко Драшковић.

Закључује да је Драшковићева наредба потпуно јасна – дистанцирати се од погубних утицаја политике. На питање каква је ситуација по том питању била раније, па су се сада одлучили на тај потез, Драшковић одговара: „Просто желимо да се дистанцирамо и да избјегнемо могућност злоупотреба које би нарушиле нашу пословну политику“.

Коментари 0
Повезане вијести
Наредба да се коров не пали без најаве ватрогасно-спасилачким јединицама Наредба да се коров не пали без најаве ватрогасно-спасилачким јединицама
Наредба о привременој забрани рада угоститељских објеката 8. и 9. јануара Наредба о привременој забрани рада угоститељских објеката 8. и 9. јануара
ЦИК донио Наредбу о поновном бројању гласачких листића у Главном центру за бројање ЦИК донио Наредбу о поновном бројању гласачких листића у Главном центру за бројање
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 22m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 27m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 55m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 29m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 35m
    0