Душан Шеховац: Дупли обруч око ратног Сарајева - мит или истина?

07.08.2019. 17:08
0
ИЗВОР: Катера

„Снаге босанских Срба заузимањем врха Бјелашнице и коте Млакве на планини Игман запријетили затварањем дуплог обруча око Сарајева. “ Дневни лист “Ослобођење”, 4. аугуст 2019, рубрика : На данашњи дан.

Кад Душан Шеховац у својим колумнама пише  о два обруча око Сарајева, и кад цитира генерала Делића, професора Кајтаза или текстове бошњачких официра са бошњачких портала, лаже и измишља кажу бошњачки коментатори!

А шта ради дневни лист „Ослобођење“ кад пише о „затварању дуплог обруча око Сарајева,“ ? Јел' и они лажу, измишљају или говоре истину, да су у Граду Сарајеву постојала четири обруча око ратног Сарајева!

Два Бошњачка и два Српска! Ако су постојала четири обруча, а ја мислим да јесу, Град Сарајево је морао бити и подјељен и опкољен!

Добро, неко ће казати има у тим обручима и попуцалих карика и биће у праву, јер да није  није било тих рупа у та четири обруча не би  ратни сукоб у и око Града Сарајева трајао 1.453 дана.

Трајао би много мање, а то није одговарало архитектима и реализаторима рата, требало је  више времена да се опљачка град и његови становнци.

А људи, њихови изгубљени животи су колатерална штета!

Иза сваког убијеног грађанина Сарајева су ратни ратни профитери, милионери и милијардери и то никад не би постигли, постали да није било дуготрајног рата.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Душан Шеховац предсједник новооснованог Удружења
Душан Шеховац: Индијанци и Срби лоши момци по П. Хандкеу? и С. Жижеку!
Душан Шеховац: Шта сам научио о Војно-полицијској операцији Олуја
Најчитаније
 • Медвјед напао чобанина, изгризао га и поломио му руке
  19.04.2021
  1
 • Ухапшен мушкарац из Пала због пуцњаве у затвореном простору
  20.04.2021
  0
 • Рогатичанин тешко повријеђен у саобраћајној незгоди
  19.04.2021
  0
 • Пљачка пумпе у Источном Новом Сарајеву
  19.04.2021
  3
 • Влада смијенила десет директора у "Шумама Српске"
  19.04.2021
  3