Dušan Šehovac: Dupli obruč oko ratnog Sarajeva - mit ili istina?

07.08.2019. 17:08
0
IZVOR: Katera

„Snage bosanskih Srba zauzimanjem vrha Bjelašnice i kote Mlakve na planini Igman zaprijetili zatvaranjem duplog obruča oko Sarajeva. “ Dnevni list “Oslobođenje”, 4. august 2019, rubrika : Na današnji dan.

Kad Dušan Šehovac u svojim kolumnama piše  o dva obruča oko Sarajeva, i kad citira generala Delića, profesora Kajtaza ili tekstove bošnjačkih oficira sa bošnjačkih portala, laže i izmišlja kažu bošnjački komentatori!

A šta radi dnevni list „Oslobođenje“ kad piše o „zatvaranju duplog obruča oko Sarajeva,“ ? Jel' i oni lažu, izmišljaju ili govore istinu, da su u Gradu Sarajevu postojala četiri obruča oko ratnog Sarajeva!

Dva Bošnjačka i dva Srpska! Ako su postojala četiri obruča, a ja mislim da jesu, Grad Sarajevo je morao biti i podjeljen i opkoljen!

Dobro, neko će kazati ima u tim obručima i popucalih karika i biće u pravu, jer da nije  nije bilo tih rupa u ta četiri obruča ne bi  ratni sukob u i oko Grada Sarajeva trajao 1.453 dana.

Trajao bi mnogo manje, a to nije odgovaralo arhitektima i realizatorima rata, trebalo je  više vremena da se opljačka grad i njegovi stanovnci.

A ljudi, njihovi izgubljeni životi su kolateralna šteta!

Iza svakog ubijenog građanina Sarajeva su ratni ratni profiteri, milioneri i milijarderi i to nikad ne bi postigli, postali da nije bilo dugotrajnog rata.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sarajevske propagandne manipulacije sa ubijenom djecom na teritoriji bivšeg Grada Sarajeva Sarajevske propagandne manipulacije sa ubijenom djecom na teritoriji bivšeg Grada Sarajeva
Naoružani Srbi Sarajeva, starosjedioci su u toku građanskog rata bili na granicama svoga zavičaja Naoružani Srbi Sarajeva, starosjedioci su u toku građanskog rata bili na granicama svoga z...
Bošnjaci su 1996. godine prvo ekshumirali poginule, pa tek onda ubijene u Srebrenici Bošnjaci su 1996. godine prvo ekshumirali poginule, pa tek onda ubijene u Srebrenici
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    15h 23m
    5
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    18h 6m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    12h 58m
    5
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    21h 51m
    0
  • Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
    19h 52m
    0