Dušan Šehovac: Dupli obruč oko ratnog Sarajeva - mit ili istina?

07.08.2019. 17:08
0

„Snage bosanskih Srba zauzimanjem vrha Bjelašnice i kote Mlakve na planini Igman zaprijetili zatvaranjem duplog obruča oko Sarajeva. “ Dnevni list “Oslobođenje”, 4. august 2019, rubrika : Na današnji dan.

Kad Dušan Šehovac u svojim kolumnama piše  o dva obruča oko Sarajeva, i kad citira generala Delića, profesora Kajtaza ili tekstove bošnjačkih oficira sa bošnjačkih portala, laže i izmišlja kažu bošnjački komentatori!

A šta radi dnevni list „Oslobođenje“ kad piše o „zatvaranju duplog obruča oko Sarajeva,“ ? Jel' i oni lažu, izmišljaju ili govore istinu, da su u Gradu Sarajevu postojala četiri obruča oko ratnog Sarajeva!

Dva Bošnjačka i dva Srpska! Ako su postojala četiri obruča, a ja mislim da jesu, Grad Sarajevo je morao biti i podjeljen i opkoljen!

Dobro, neko će kazati ima u tim obručima i popucalih karika i biće u pravu, jer da nije  nije bilo tih rupa u ta četiri obruča ne bi  ratni sukob u i oko Grada Sarajeva trajao 1.453 dana.

Trajao bi mnogo manje, a to nije odgovaralo arhitektima i realizatorima rata, trebalo je  više vremena da se opljačka grad i njegovi stanovnci.

A ljudi, njihovi izgubljeni životi su kolateralna šteta!

Iza svakog ubijenog građanina Sarajeva su ratni ratni profiteri, milioneri i milijarderi i to nikad ne bi postigli, postali da nije bilo dugotrajnog rata.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dušan Šehovac predsjednik novoosnovanog Udruženja
Dušan Šehovac: Indijanci i Srbi loši momci po P. Handkeu? i S. Žižeku!
Dušan Šehovac: Šta sam naučio o Vojno-policijskoj operaciji Oluja
Najčitanije
 • Zbog čega se pogrešno izvještava o virusu korona za Istočno Sarajevo?
  25.10.2020
  3
 • U Palama počela izgradnja jednog od najvećih parkova u Srpskoj
  24.10.2020
  2
 • Tri lica predata tužilaštvu zbog nanošenja teških povreda
  24.10.2020
  1
 • Kraće radno vrijeme ugostiteljskih objekata
  25.10.2020
  1
 • Evo kada se u BiH očekuje snijeg
  25.10.2020
  0