Душко Вујошевић кандидат за градоначелника Београда

26.02.2022. 18:04
0
ИЗВОР: politika.rs

Коалиција "Борис Тадић – Ајмо, људи" представљена је јуче, а носилац листе за парламентарне изборе је предсједник Социјалдемократске партије (СДС) Борис Тадић, док је кошаркашки тренер Душко Вујошевић кандидат за градоначелника Београда.

Предсједник СДС-а Борис Тадић рекао је на конференцији у Медија центру да коалицију чине сродне странке које се залажу за грађанску Србију и воде рачуна о питањима националног идентитета и државних интереса, али и за чланство Србије у ЕУ, за поштовање људских права и политички програм модернизације земље, преноси Танјуг.

Тадић је навео да је много тога постигнуто у времену његове власти, али да је било и грешака, а да је намјера те коалиције да својим искуством, компетентношћу и представницима нових генерација мијењају ствари у Србији набоље.

Додао је да листу представљају у дану када је на тлу Европе поново покренут један рат и да у том контексту политика помирења и учвршћивања мира има посебан значај, када се рат започне на једној тачки Европе, то оставља тешке посљедице и на другим тачкама.

Навео је да желе да мобилишу грађане да поново учествују у изборном процесу упркос томе што је, како каже, власт желела да их „онеспокоји и парализује”.

- Налазимо се у комплексним околностима, у којима се поново боримо за демократију - рекао је Тадић.

Вујошевић је рекао да нема намјеру да се превише бави политиком и да је његова кандидатура за градоначелника Београда његов грађански гест.

- Ово радим због свог самопоштовања, због свог сина и због свог пријатељства с Тадићем. Осјећам ово као част, поштовање, обавезу и грађанску дужност да се ставим на располагање - рекао је Вујошевић.

Навео је да је давно увидио природу актуелне власти и да је међу првима имао храбрости и памети да то каже и да није хтио да се „завуче под камен”.

Предсједник Нове странке Арис Мовсесијан казао је да избори треба да буду „празник демократије” и да Србија у 21. вијеку мора да буде модерна и демократска земља.

Коалицију „Борис Тадић – Ајмо, људи” чине Социјалдемократска странка, Нова странка, покрет Један од пет милиона, покрет Толеранција, Уједињени покрет зелених Србије, Странка Црногораца и Бошњачка грађанска странка.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    15h 34m
    0
  • Крађа у Палама
    13h 52m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    10h 19m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 7m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    6h 28m
    0