Duško Vujošević kandidat za gradonačelnika Beograda

26.02.2022. 18:04
0
IZVOR: politika.rs

Koalicija "Boris Tadić – Ajmo, ljudi" predstavljena je juče, a nosilac liste za parlamentarne izbore je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDS) Boris Tadić, dok je košarkaški trener Duško Vujošević kandidat za gradonačelnika Beograda.

Predsjednik SDS-a Boris Tadić rekao je na konferenciji u Medija centru da koaliciju čine srodne stranke koje se zalažu za građansku Srbiju i vode računa o pitanjima nacionalnog identiteta i državnih interesa, ali i za članstvo Srbije u EU, za poštovanje ljudskih prava i politički program modernizacije zemlje, prenosi Tanjug.

Tadić je naveo da je mnogo toga postignuto u vremenu njegove vlasti, ali da je bilo i grešaka, a da je namjera te koalicije da svojim iskustvom, kompetentnošću i predstavnicima novih generacija mijenjaju stvari u Srbiji nabolje.

Dodao je da listu predstavljaju u danu kada je na tlu Evrope ponovo pokrenut jedan rat i da u tom kontekstu politika pomirenja i učvršćivanja mira ima poseban značaj, kada se rat započne na jednoj tački Evrope, to ostavlja teške posljedice i na drugim tačkama.

Naveo je da žele da mobilišu građane da ponovo učestvuju u izbornom procesu uprkos tome što je, kako kaže, vlast želela da ih „onespokoji i paralizuje”.

- Nalazimo se u kompleksnim okolnostima, u kojima se ponovo borimo za demokratiju - rekao je Tadić.

Vujošević je rekao da nema namjeru da se previše bavi politikom i da je njegova kandidatura za gradonačelnika Beograda njegov građanski gest.

- Ovo radim zbog svog samopoštovanja, zbog svog sina i zbog svog prijateljstva s Tadićem. Osjećam ovo kao čast, poštovanje, obavezu i građansku dužnost da se stavim na raspolaganje - rekao je Vujošević.

Naveo je da je davno uvidio prirodu aktuelne vlasti i da je među prvima imao hrabrosti i pameti da to kaže i da nije htio da se „zavuče pod kamen”.

Predsjednik Nove stranke Aris Movsesijan kazao je da izbori treba da budu „praznik demokratije” i da Srbija u 21. vijeku mora da bude moderna i demokratska zemlja.

Koaliciju „Boris Tadić – Ajmo, ljudi” čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka, pokret Jedan od pet miliona, pokret Tolerancija, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Stranka Crnogoraca i Bošnjačka građanska stranka.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 26m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    3h 50m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 34m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    3h 44m
    0
  • Tržište polovnjaka: 10 trikova koje koriste prevaranti
    20h 50m
    0