Џаферовић упоредио такозвану Армију БиХ са антифашистима

11.05.2021. 09:34
1
ИЗВОР: Srpska.info

Политичари из Републике Српске осудили су изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића који је такозвану Армију РБиХ упоредио са антифашистима из Другог свјетског рата.

Данас је и Дан златних љиљана Армије РБиХ која је истински баштинила антифашистичке вриједности, те користим прилику да упутим честитке, осим за Дан побједе над фашизмом, и за Дан златних љиљана – рекао је прекјуче Џаферовић.

Генерални секретар ПДП и одборник те странке у Скупштини града Бањалука Милко Грмуша истиче да је тзв Армија РБиХ баштинила антифашистичке вриједности таман онолико колико су и њихови преци у Ханџар дивизији баштинили исте такве антифашистичке вриједности.

– Потпуно је јасно да је ријеч о наставку једне политике и филозофије дијела бошњачког народа који вуче корјене из Другог свјетског рата, а који је био савезник Хитлерових нацистичких снага. „Све најбоље“праксе те Ханџар дивизије су покупили и у тзв Армији РБиХ – истиче Грмуша.

Он додаје да Џаферовић припада оној школи мишљења у СДА и генерално политичкој сцени дијела бошњачког народа који такве праксе сваки дан на неки начин понавља позивајући на рат, сукобе или конфликте у годинама када би се требало причати о дигитализацији и модернизацији.

– Нажалост, али ријеч је о дијелу бошњачке политичке сцене која је остала негдје у временима Бајазита или не знам којих османских освајача који су долазили, угњетавали друге народе и освајали туђа подручја. Они из те приче очигледно не могу да изађу – поручује Грмуша.

Шеф Клуба посланика Уједињене Српске у Народној скупштини Републике Српске Костадин Васић истиче да Џаферовићева изјава представља класичну подвалу и покушај прекрајања

– Да није тужно било би смијешно. Ти такозвани антифашисти су побили бројно српско становништво у протеклом рату, а та тзв Армија РБиХ је баштинила радикалну исламску идеологију. О каквом антифашизму сада Џаферовић прича!? То је класичан покушај прекрајања историје- каже Васић.

Он истиче да је свима јасно, па чак и Џаферовићу да тзв Армија РБиХ нема ни “А” од антифашизма.

– Зна се шта је баштинио Алија Изетбеговић, а шта баштини Џаферовић као насљедник његове политике. Ко још вјерује у ту лаж о антифашизму!? Срби сигурно не вјерују- закључује Васић.

Савчић: Џаферовић има амнезију

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истиче да Џаферовић или има амнезију или намјерно обмањује јавност.

– Како може да има антифашистичке вриједности армија која је баштинила исламску радикалну идеологију. Припадницима те армије су дјељене књижице под називом “Упуте исламском борцу” које су садржавале неке контроверзне прописе у вези поступања с цивилима. О каквој антифашистичкој баштини онда причамо – истакао је Савчић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Соколац 11.05.2021. 09:44
    Једино прикладно поређење тзв. "Армије БиХ" је са усташама.
Повезане вијести
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Дан побједе над фашизмом и Дан Европе Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
Рамиз Дрековић остаје на слободи, потврђена ослобађајућа пресуда Рамиз Дрековић остаје на слободи, потврђена ослобађајућа пресуда
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    11h 4m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 39m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    21h 3m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    20h 0m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 43m
    9