Џаферовић упоредио такозвану Армију БиХ са антифашистима

11.05.2021. 09:34
1
ИЗВОР: Srpska.info

Политичари из Републике Српске осудили су изјаву бошњачког члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића који је такозвану Армију РБиХ упоредио са антифашистима из Другог свјетског рата.

Данас је и Дан златних љиљана Армије РБиХ која је истински баштинила антифашистичке вриједности, те користим прилику да упутим честитке, осим за Дан побједе над фашизмом, и за Дан златних љиљана – рекао је прекјуче Џаферовић.

Генерални секретар ПДП и одборник те странке у Скупштини града Бањалука Милко Грмуша истиче да је тзв Армија РБиХ баштинила антифашистичке вриједности таман онолико колико су и њихови преци у Ханџар дивизији баштинили исте такве антифашистичке вриједности.

– Потпуно је јасно да је ријеч о наставку једне политике и филозофије дијела бошњачког народа који вуче корјене из Другог свјетског рата, а који је био савезник Хитлерових нацистичких снага. „Све најбоље“праксе те Ханџар дивизије су покупили и у тзв Армији РБиХ – истиче Грмуша.

Он додаје да Џаферовић припада оној школи мишљења у СДА и генерално политичкој сцени дијела бошњачког народа који такве праксе сваки дан на неки начин понавља позивајући на рат, сукобе или конфликте у годинама када би се требало причати о дигитализацији и модернизацији.

– Нажалост, али ријеч је о дијелу бошњачке политичке сцене која је остала негдје у временима Бајазита или не знам којих османских освајача који су долазили, угњетавали друге народе и освајали туђа подручја. Они из те приче очигледно не могу да изађу – поручује Грмуша.

Шеф Клуба посланика Уједињене Српске у Народној скупштини Републике Српске Костадин Васић истиче да Џаферовићева изјава представља класичну подвалу и покушај прекрајања

– Да није тужно било би смијешно. Ти такозвани антифашисти су побили бројно српско становништво у протеклом рату, а та тзв Армија РБиХ је баштинила радикалну исламску идеологију. О каквом антифашизму сада Џаферовић прича!? То је класичан покушај прекрајања историје- каже Васић.

Он истиче да је свима јасно, па чак и Џаферовићу да тзв Армија РБиХ нема ни “А” од антифашизма.

– Зна се шта је баштинио Алија Изетбеговић, а шта баштини Џаферовић као насљедник његове политике. Ко још вјерује у ту лаж о антифашизму!? Срби сигурно не вјерују- закључује Васић.

Савчић: Џаферовић има амнезију

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истиче да Џаферовић или има амнезију или намјерно обмањује јавност.

– Како може да има антифашистичке вриједности армија која је баштинила исламску радикалну идеологију. Припадницима те армије су дјељене књижице под називом “Упуте исламском борцу” које су садржавале неке контроверзне прописе у вези поступања с цивилима. О каквој антифашистичкој баштини онда причамо – истакао је Савчић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Соколац 11.05.2021. 09:44
    Једино прикладно поређење тзв. "Армије БиХ" је са усташама.
Повезане вијести
Рамиз Дрековић остаје на слободи, потврђена ослобађајућа пресуда Рамиз Дрековић остаје на слободи, потврђена ослобађајућа пресуда
Прекршајни налог за истицање ратне заставе такозване Армије БиХ у Источном Новом Сарајеву Прекршајни налог за истицање ратне заставе такозване Армије БиХ у Источном Новом Сарајеву
Ратна застава такозване Армије РБиХ истакнута на возилу у Источном Сарајеву (ФОТО) Ратна застава такозване Армије РБиХ истакнута на возилу у Источном Сарајеву (ФОТО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    16h 51m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    25m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    19h 34m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    14h 26m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 19m
    0