Džaferović uporedio takozvanu Armiju BiH sa antifašistima

11.05.2021. 09:34
1
IZVOR: Srpska.info

Političari iz Republike Srpske osudili su izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji je takozvanu Armiju RBiH uporedio sa antifašistima iz Drugog svjetskog rata.

Danas je i Dan zlatnih ljiljana Armije RBiH koja je istinski baštinila antifašističke vrijednosti, te koristim priliku da uputim čestitke, osim za Dan pobjede nad fašizmom, i za Dan zlatnih ljiljana – rekao je prekjuče Džaferović.

Generalni sekretar PDP i odbornik te stranke u Skupštini grada Banjaluka Milko Grmuša ističe da je tzv Armija RBiH baštinila antifašističke vrijednosti taman onoliko koliko su i njihovi preci u Handžar diviziji baštinili iste takve antifašističke vrijednosti.

– Potpuno je jasno da je riječ o nastavku jedne politike i filozofije dijela bošnjačkog naroda koji vuče korjene iz Drugog svjetskog rata, a koji je bio saveznik Hitlerovih nacističkih snaga. „Sve najbolje“prakse te Handžar divizije su pokupili i u tzv Armiji RBiH – ističe Grmuša.

On dodaje da Džaferović pripada onoj školi mišljenja u SDA i generalno političkoj sceni dijela bošnjačkog naroda koji takve prakse svaki dan na neki način ponavlja pozivajući na rat, sukobe ili konflikte u godinama kada bi se trebalo pričati o digitalizaciji i modernizaciji.

– Nažalost, ali riječ je o dijelu bošnjačke političke scene koja je ostala negdje u vremenima Bajazita ili ne znam kojih osmanskih osvajača koji su dolazili, ugnjetavali druge narode i osvajali tuđa područja. Oni iz te priče očigledno ne mogu da izađu – poručuje Grmuša.

Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadin Vasić ističe da Džaferovićeva izjava predstavlja klasičnu podvalu i pokušaj prekrajanja

– Da nije tužno bilo bi smiješno. Ti takozvani antifašisti su pobili brojno srpsko stanovništvo u proteklom ratu, a ta tzv Armija RBiH je baštinila radikalnu islamsku ideologiju. O kakvom antifašizmu sada Džaferović priča!? To je klasičan pokušaj prekrajanja istorije- kaže Vasić.

On ističe da je svima jasno, pa čak i Džaferoviću da tzv Armija RBiH nema ni “A” od antifašizma.

– Zna se šta je baštinio Alija Izetbegović, a šta baštini Džaferović kao nasljednik njegove politike. Ko još vjeruje u tu laž o antifašizmu!? Srbi sigurno ne vjeruju- zaključuje Vasić.

Savčić: Džaferović ima amneziju

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić ističe da Džaferović ili ima amneziju ili namjerno obmanjuje javnost.

– Kako može da ima antifašističke vrijednosti armija koja je baštinila islamsku radikalnu ideologiju. Pripadnicima te armije su djeljene knjižice pod nazivom “Upute islamskom borcu” koje su sadržavale neke kontroverzne propise u vezi postupanja s civilima. O kakvoj antifašističkoj baštini onda pričamo – istakao je Savčić.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sokolac 11.05.2021. 09:44
    Jedino prikladno poređenje tzv. "Armije BiH" je sa ustašama.
Povezane vijesti
Ramiz Dreković ostaje na slobodi, potvrđena oslobađajuća presuda Ramiz Dreković ostaje na slobodi, potvrđena oslobađajuća presuda
Prekršajni nalog za isticanje ratne zastave takozvane Armije BiH u Istočnom Novom Sarajevu Prekršajni nalog za isticanje ratne zastave takozvane Armije BiH u Istočnom Novom Sarajevu
Ratna zastava takozvane Armije RBiH istaknuta na vozilu u Istočnom Sarajevu (FOTO) Ratna zastava takozvane Armije RBiH istaknuta na vozilu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    8h 40m
    0
  • Krađa u Palama
    6h 58m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    21h 17m
    2
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    3h 25m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    6h 13m
    0