Европска унија о авионској несрећи на Козари

16.12.2020. 10:18
0
ИЗВОР: Srpska.info

Пројекат вакцинације лисица против бјеснила у Босни и Херцеговини проводи фирма “Биовета а.с.” из Чешке заједно са партнерском фирмом “Avio Otryad – Varna ood” из Бугарске и њиховим подуговарачима из Србије.

Ово су за Српскаинфо рекли у Одјелу за комуникације Европске уније у Босни и Херцеговини.

Потврђују да Европска унија финансира активности вакцинације лисица против бјеснила у Босни и Херцеговини од 2011. године у оквиру програма контроле болести животиња, а у складу са стандардизованом методологијом која се примјењује широм Западног Балкана.

– Активности у оквиру пројекта који је у току су недавно започете са провођењем и планиране су и идуће године – додају у Одјелу за комуникације у БиХ.

У авионској несрећи, која се десила у четвртак на подручју планине Козара, погинила су оба члана посаде.

У њему су били држављанин Србије и држављанка Руминије, а били су задужени за бацање мамаца (вакцина) за лисице у склопу пројекта који финансира ЕУ. Авион је власништво фирме “СТС Авијација” из Београда.

– Изражавамо најискреније саучешће породицама страдалих. Цијенимо напоре које су спасиоци предузели у потрази за несталом летјелицом и путницима, као и релевантних надлежних власти и служби у том погледу, те у провођењу детаљне истраге овог трагичног догађаја – додају у Европској унији у БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Детаљи несреће у Црној Гори: Међу повријеђенима и држављанин БиХ Детаљи несреће у Црној Гори: Међу повријеђенима и држављанин БиХ
Страхује се да има 20.000 мртвих у Либији Страхује се да има 20.000 мртвих у Либији
Сутјеска и Козара отварају сезону утакмицом за Хелену Гавран Сутјеска и Козара отварају сезону утакмицом за Хелену Гавран
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  7h 22m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  7h 57m
  0
 • Ухапшени приликом примопредаје четири килограма кокаина
  18h 58m
  0
 • Александри Илић потребна помоћ да оде на бањско лијечење
  20h 5m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  1h 49m
  0