Evropska unija o avionskoj nesreći na Kozari

16.12.2020. 10:18
0
IZVOR: Srpska.info

Projekat vakcinacije lisica protiv bjesnila u Bosni i Hercegovini provodi firma “Bioveta a.s.” iz Češke zajedno sa partnerskom firmom “Avio Otryad – Varna ood” iz Bugarske i njihovim podugovaračima iz Srbije.

Ovo su za Srpskainfo rekli u Odjelu za komunikacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Potvrđuju da Evropska unija finansira aktivnosti vakcinacije lisica protiv bjesnila u Bosni i Hercegovini od 2011. godine u okviru programa kontrole bolesti životinja, a u skladu sa standardizovanom metodologijom koja se primjenjuje širom Zapadnog Balkana.

– Aktivnosti u okviru projekta koji je u toku su nedavno započete sa provođenjem i planirane su i iduće godine – dodaju u Odjelu za komunikacije u BiH.

U avionskoj nesreći, koja se desila u četvrtak na području planine Kozara, poginila su oba člana posade.

U njemu su bili državljanin Srbije i državljanka Ruminije, a bili su zaduženi za bacanje mamaca (vakcina) za lisice u sklopu projekta koji finansira EU. Avion je vlasništvo firme “STS Avijacija” iz Beograda.

– Izražavamo najiskrenije saučešće porodicama stradalih. Cijenimo napore koje su spasioci preduzeli u potrazi za nestalom letjelicom i putnicima, kao i relevantnih nadležnih vlasti i službi u tom pogledu, te u provođenju detaljne istrage ovog tragičnog događaja – dodaju u Evropskoj uniji u BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije? Zašto je avionska karta jeftinija ako je kupite šest mjeseci ranije?
Jeziva nesreća: Poginuli motorista i žena, dijete (3) teško povrijeđeno Jeziva nesreća: Poginuli motorista i žena, dijete (3) teško povrijeđeno
Okončana drama na aerodromu u Moskvi: Privedena putnica koja je prijetila bombom Okončana drama na aerodromu u Moskvi: Privedena putnica koja je prijetila bombom
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    15h 13m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    16h 28m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    22h 19m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    20h 46m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    22h 38m
    0