ФК Партизан напушта Фудбалски савез Србије

04.09.2020. 15:24
0
ИЗВОР: rts.rs

Фудбалски клуб Партизан саопштио је да ће сви представници клуба у институцијама Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије поднијети оставке и даље бојкотовати њихов рад.

На сjедници Одбора за хитна питања усвојен је низ захтева и наглашено је да ће у случају да они не буду испуњени, поднијети кривичне пријаве против оних које сматра осумњиченим за кривично дело из члана 208б Кривичног законика Републике Србије – договарање исхода такмичења.

Клуб из Хумске огласио се саопштењем због дешавања на утакмици 6. кола Суперлиге против Војводине у Новом Саду, када се како наводе, десила "брутална крађа", због чега је Партизан заказао седницу Одбора за хитна питања.

-ФК Партизан је, након утакмице у Новом Саду, потпуно свјестан питања Бертолда Брехта: 'У мрачна времена, хоће ли бити пјесме? Да, биће пјесме о мрачним временима.' У мрачна времена наш најбоље оцјењени судија Јовановић покушава да се физички разрачуна са тренером Партизана, играчима Партизана који сједе на клупи се обраћа са непоштовањем, уносећи им се у лице и унижавајући своју и њихову професију. У мрачна времена тај судија има двоструке аршине за исте лактове, види оно што не постоји, а не види оно што несумњиво постоји", наводи се у саопштењу клуба из Хумске.

-У мрачна времена тај судија једном другом клубу не сме да суди јер је тај други клуб то забранио након дербија у ком није шутнуо у оквир гола, али зато смије да се бахато и непрофесионално понаша према играчима и стручном штабу Партизана. У та иста мрачна времена, цијели фудбалски савез је у служби само једног клуба, оног који, када коментарише судијске одлуке на утакмици на којој није учествовао, тај судија бива кажњен несуђењем у наредном колу, клуба, европског првака у досуђеним му пеналима, једином противнику увођењу ВАР технологије и страних судија у српски фудбал- стоји у саопштењу и додаје се:

-У мрачним временима, не постоји дискусија унутар институција Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије, јер ФК Партизан нема представника у Извршном одбору ФСС, а сједнице Заједнице се не сазивају, упркос почетку нове сезоне-.

Како истичу из Партизана, -све што се саопшти, у овим мрачним временима потпада под рад кафкијанске Дисциплинске комисије ФСС, која пресуђује по аутоматизму, наредбама и без било каквог правничког дигнитета-.

-Тако нико не зна по ком критеријуму се делегирају судије, каква је њихова одговорност и одлучивање о њиховом статусу. Зато неке судије знају да су заштићене упркос непочинствима којима су бременити и подсмјехују се правди и правичности, све у интересу само једног клуба и његове неутажене жеље да прије дербија обезбеди бодовну залиху будући да знамо шта му се на дербију дешава- додаје се да је, сљедствено свему овоме, ФК Партизан донео следеће одлуке:

-Сви представници ФК Партизан у институцијама Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије ће поднијети оставке и даље бојкотовати њихов рад: Милош Вазура, на мјесто члана Скупштине ФСС, Милорад Николић, на мјесто члана Скупштине ФСБ.

Затим Вања Радиновић, на мјесто члана Омладинске комисије ФСС, Горан Арнаут, на мјесто Комисије за развој фудбала ФСС, Светомир Танасковић, на мјесто потпредседника Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије и на мјесто члана Комисије за женски фудбал ФСС."

Друга одлука је да ФК Партизан захтева да се хитно утврди одговорност свих чланова Судијске комисије ФСС и санкционише њихов досадашњи рад, као и потпуно транспарентно и јавно делегирање судија по принципу дефинисања јасних и прецизно формулисаних критеријума избора.

-Избор судија се мора образложено учинити најмање три дана пред прву утакмицу првенственог кола. Најкасније два дана након завршетка првенственог кола, захтевамо да Судијска комисија јавно објави оцјене свих судија које су судиле то коло као и евентуалне санкције у случају да се утврди да су судије својим грешкама оштетиле било који тим. Захтевамо од Судијске комисије да најзахтевније утакмице кола суде искључиво судије које су, до тог тренутка, најбоље оцењене за свој претходни рад, а не да клубови остану ускраћени за било какво сазнање по ком им је критеријуму делегиран одређени судија. ФК Партизан је уверен да је транспарентан рад Судијске комисије у интересу свих учесника у овом такмичењу- наводи се и објашњава следећа одлука.

-ФК Партизан надаље не признаје рад Дисциплинске комисије ФСС и поднијеће захтјев за оцјену законитости и уставности Дисциплинског правилника ФСС. ФК Партизан најављује да ће, у случају оглушивања о све горе наведене захтјеве, поднијети кривичне пријаве против свих лица које сматра осумњиченим за кривично дјело из члана 208б Кривичног законика Републике Србије – договарање исхода такмичења- закључују се у саопштењу Партизана.

Коментари 0
Повезане вијести
Жељко Обрадовић о проживљеним ратним дешавањима Жељко Обрадовић о проживљеним ратним дешавањима
„Партизан“ побједом над „Црвеном звездом“ први у Суперлиги „Партизан“ побједом над „Црвеном звездом“ први у Суперлиги
Партизан уписао десету побједу у низу Партизан уписао десету побједу у низу
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    14h 29m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    15h 13m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    19h 18m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    19h 22m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    4h 49m
    0