Фоча: Код Прибојчанина пронађено 103 килограма прашкасте материје

30.09.2020. 15:37
0
ИЗВОР: СРНА

У акцији Полицијске управе Фоча, кодног назива "Лим 2020", у мјесту Старо Рудо ухапшен је држављанин Србије из Прибоја чији су иницијали М.Н, у чијем возилу су пронађена 103 килограма прашкасте материје, за коју је вјештачењем утврђено да је ријеч о смјеси медицинских лијекова.

Из Полицијске управе Фоча саопштено је да је акција изведена у понедјељак, 28. септембра, те да се М.Н, након заустављања полиције, дао у бјекство, али је брзом интервенцијом полицајаца ухапшен.

Прашкаста материја пронађена је у три путне торбе у 15 паковања која асоцирају на паковања дроге.

Ухапшено лице је наредног дана, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело неовлаштени промет дроге, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, предато у надлежност Тужилаштва БиХ.

Према налогу Тужилаштва БиХ, у Криминалистичко-техничком центру Министарства унутрашњих послова Републике Српске обављено је вјештачење пронађене материје, којим је утврђено да је ријеч о смјеси медицинских лијекова који нису на листи опојних средстава, наведено је у саопштењу.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о смјеси која се додаје прашкастим дрогама ради добијања веће количине опијата, а самим тим и веће зараде приликом препродаје на црном тржишту, те да килограм ове материје кошта 600 евра.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    8h 14m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 32m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    20h 51m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    2h 59m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    5h 47m
    0