Foča: Kod Pribojčanina pronađeno 103 kilograma praškaste materije

30.09.2020. 15:37
0
IZVOR: SRNA

U akciji Policijske uprave Foča, kodnog naziva "Lim 2020", u mjestu Staro Rudo uhapšen je državljanin Srbije iz Priboja čiji su inicijali M.N, u čijem vozilu su pronađena 103 kilograma praškaste materije, za koju je vještačenjem utvrđeno da je riječ o smjesi medicinskih lijekova.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da je akcija izvedena u ponedjeljak, 28. septembra, te da se M.N, nakon zaustavljanja policije, dao u bjekstvo, ali je brzom intervencijom policajaca uhapšen.

Praškasta materija pronađena je u tri putne torbe u 15 pakovanja koja asociraju na pakovanja droge.

Uhapšeno lice je narednog dana, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašteni promet droge, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u nadležnost Tužilaštva BiH.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, u Kriminalističko-tehničkom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavljeno je vještačenje pronađene materije, kojim je utvrđeno da je riječ o smjesi medicinskih lijekova koji nisu na listi opojnih sredstava, navedeno je u saopštenju.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o smjesi koja se dodaje praškastim drogama radi dobijanja veće količine opijata, a samim tim i veće zarade prilikom preprodaje na crnom tržištu, te da kilogram ove materije košta 600 evra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    17h 32m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    15h 1m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    9h 15m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    14h 19m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    5h 27m
    0