Foča: Kod Pribojčanina pronađeno 103 kilograma praškaste materije

30.09.2020. 15:37
0

U akciji Policijske uprave Foča, kodnog naziva "Lim 2020", u mjestu Staro Rudo uhapšen je državljanin Srbije iz Priboja čiji su inicijali M.N, u čijem vozilu su pronađena 103 kilograma praškaste materije, za koju je vještačenjem utvrđeno da je riječ o smjesi medicinskih lijekova.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da je akcija izvedena u ponedjeljak, 28. septembra, te da se M.N, nakon zaustavljanja policije, dao u bjekstvo, ali je brzom intervencijom policajaca uhapšen.

Praškasta materija pronađena je u tri putne torbe u 15 pakovanja koja asociraju na pakovanja droge.

Uhapšeno lice je narednog dana, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašteni promet droge, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato u nadležnost Tužilaštva BiH.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, u Kriminalističko-tehničkom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske obavljeno je vještačenje pronađene materije, kojim je utvrđeno da je riječ o smjesi medicinskih lijekova koji nisu na listi opojnih sredstava, navedeno je u saopštenju.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o smjesi koja se dodaje praškastim drogama radi dobijanja veće količine opijata, a samim tim i veće zarade prilikom preprodaje na crnom tržištu, te da kilogram ove materije košta 600 evra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Opština sufinansira troškove vantjelesne oplodnje
Sokočanin uhapšen zbog prijetnji po život
Sokolac: Paljanin osumnjičen za obljubu nemoćnog lica
Najčitanije
 • Sokolac: Paljanin osumnjičen za obljubu nemoćnog lica
  28.10.2020
  2
 • Opština Istočna Ilidža: Vanredno obavještenje
  27.10.2020
  2
 • Sokočanin uhapšen zbog prijetnji po život
  20h 43m
  0
 • U Istočnom Sarajevu korona virus potvrđen kod 56 osoba
  28.10.2020
  0
 • U Istočnom Sarajevu 31 novozaraženo virusom korona
  27.10.2020
  1