“Гласинац” улази у нову сезону са младим снагама

22.09.2021. 13:02
0
ИЗВОР: СРНА

Одбојкашице соколачког "Гласинца" спремне су за почетак нове сезоне у Првој лиги Републике Српске у коју улазе доста подмлађене, рекао је Срни тренер овог клуба Марко Обреновић.

Он је додао да је велики број дјевојака напустио тим због одласка на студије, у друге клубове или због других обавеза, па ће на шампионату за одбојкашице Републике Српске који почиње у суботу, 25. септембра, игру повјерити младим снагама.

- Прошле године смо заузели средину табеле са младом екипом у којој је најстарија одбојкашица имала 19 година, а у нову сезону улазимо са младима и настојаћемо да задржимо квалитет игре коју овај тим гаји годинама - навео је тренер "Гласинца".

Он је истакао да је циљ сваког тренера да од пионира створи сениора и да тај посао захтијева доста разумијевања, додајући да ове сезоне почиње испочетка ко зна који пут у својој тридесетогодишњој одбојкашкој каријери.

Обреновић каже да велике наде полаже у Тању Тошић, Љиљану Ковачевић и Дијану Ашоњу које ће, као врло искусне одбојкашице, у наступајућој сезони појачати "Гласинац" и помоћи младој екипи у којој су двије-три играчице тек напуниле 14 година.

Према његовим ријечима, у првој утакмици ове сезоне Прве лиге Републике Српске "Гласинац" на свом терену дочекује јаку екипу "Херцеговца" из Билеће и даће све од себе.

Обреновић је навео да је овај клуб у јуну потписао уговор о братимљењу са Одбојкашким клубом "Београд", те да очекују развој сарадње кроз размјену играча и тренера када то епидемиолошка ситуација омогући, чиме се отварају врата перспективним играчима према Србији, препознатљивој у Европи и свијету по квалитетној одбојци.

Он је подсјетио да су пионири "Гласинца" 1999. године постали прваци Републике Српске и први донијели титулу првака са неког такмичења на Соколац, те нагласио да су те пионирке израсле у сениорке од којих је двадесетак успјешних и афирмисаних одбојкашица, међу којима и врло тражена Милица Радовић која је играла у Србији, Грчкој, Француској и Белгији.

- Три пута смо били прваци Републике Српске и као такви ушли у Премијер лигу БиХ гдје смо се неколико година такмичили - подсјетио је седамдесеттрогодишњи тренер "Гласинца".

У соколачком одбојкашком клубу од почетка су заступљене све селекције - пионири, кадети, јуниори и сениори и за разлику од времена када су играли првенствене сусрете у уступљеним салама у сусједним мјестима, данас имају, како каже, изванредне услове за рад у спортској дворани у свом граду.

Обреновић истиче да веома добру сарадњу има са колегиницом Радмилом Марковић, ранијим капитеном "Гласинца" и изванредним спортистом, која сада ради са пиониркама овог одбојкашког тима.

Коментари 0
Повезане вијести
Кад је Соколац био мали Монтевидео Кад је Соколац био мали Монтевидео
Лозо одлична у Јапану Лозо одлична у Јапану
Одбојкашице Србије побиједиле Холандију и стигле на корак до коначног циља Одбојкашице Србије побиједиле Холандију и стигле на корак до коначног циља
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 22m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 18m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 2m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 14m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    19h 47m
    0