Годину дана без Мире Фурлан

20.01.2022. 21:01
0
ИЗВОР: Агенције

Данас се навршило годину дана откако нас је напустила дива југословенске глумачке сцене Мира Фурлан, која је остварила и завидну каријеру у Холивуду.

Била је светионик слободне мисли, неустрашива интелектуална громада, која се супротстављала свакој врсти национализма, због чега је била прогнана из Загреба и из матичног Хрватског народног казалишта.

- Кад се данас говори о Мири Фурлан, онда треба рећи да је овај простор био крвнички неправедан према њој. Страшно је по хрватску културу да ниједан министар и ниједна управа Хрватског народног казалишта се није сетила да јој се извини за погром који јој се догодио и да је позове назад на сцену којој припада - рекао је на вијест о одласку Мире Фурлан редитељ Рајко Грлић.

Вољена глумица преминула је у свом дому у Лос Анђелесу у 66. години од компликација проузрокованих вирусом Западног Нила.

Осим што је владала свим глумачким вјештинама, имала је и посебан дар за писање, а ускоро ће у издању куће "Book" изаћи њена аутобиографија "Воли ме више од свега на свету".

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Обиљежена годишњица страдања Недељка Лиздека и Сретена Кнежевића Обиљежена годишњица страдања Недељка Лиздека и Сретена Кнежевића
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 11m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 3m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 54m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 39m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 46m
    4