Говедарица позвао Додика да смијени Мирослава Краљевића

09.10.2021. 18:18
0
ИЗВОР: Катера

Члан Предсједништва Српске демократске странке (СДС) Вукота Говедарица позвао је данас предсједника СНСД-а Милорада Додика да испоштује најављену одлуку о смјени свих функционера његове партије против којих су донесене правоснажне пресуде, те да у том случају смијени и начелника општине Власеница Мирослава Краљевића.

Говедарица је подсјетио на јучерашњу Додикову изјаву, гдје је лидер СНСД рекао да ће свака правоснажна пресуда против било којег функционера његове партије моментално довести до смјене тог истог функционера.

Мирослав Краљевић, високи функционер СНСД и актуелни начелник општине Власеница је својевремено пресуђен од стране Основног суда у Зворнику чему је претходио Споразум о признању кривице.

Краљевић је признао да је у мјесту Пањеви, општина Калесија, организовао отмицу Лазара Видаковића, а у пресуди јасно стоји да је Краљевић то урадио “из политичких разлога”.

– Киднаповани Видаковић је пребачен у околину Козлука до ријеке Дрине, гдје је Краљевић организовао чамцем његово пребацивање у Републику Србију да би након тога био пребачен у Београд – рекао је Говедарица.

Он је такође подсјетио Милорада Додика да је у то вријеме Мирослав Краљевић био народни посланик и члан одбора за безбједност Народне Скупштине Републике Српске.

Слика

Фото: Г.Шурлан/РАС Србија

Говедарица је позвао Додика да повуче наредни потез по том питању.

- Ако сумњаш да говорим истину, могу ти пресуду послати поштом у Комитет СНСД наредног дана сљедеће седмице, до тад размишљај - поручио је Говедарица лидеру СНСД-а.

Подсјећамо, предсједник СНСД Милорад Додик на јучерашњој конференцији за новинаре рекао је да је предложио Извршном комитету ове странке да утврди политички став да свако против кога се покрене истрага буде смијењен на функције.

- Моје колеге у Извршном комитету сматрају да не можемо вјеровати тужилаштву и да би тужилаштво то злоупотријебило и да ћемо остати при ономе да правоснажна судска пресуда значи аутоматски губитак посла, односно мјеста на које је именован било ко из СНСД-а. И то је фер - рекао је Додик, преноси Српскаинфо портал.

Коментари 0
Повезане вијести
Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници Сједница Владе Српске 2. маја у Сребреници
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    3h 24m
    0
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    6h 10m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    8h 50m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    5h 43m
    1
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    20h 39m
    0